5 Διαφορετικά και Πρωτότυπα Παιχνίδια για να Παίξετε την Πρωτοχρονιά

5 Διαφορετικά και Πρωτότυπα Παιχνίδια για να Παίξετε την Πρωτοχρονιά

Παιχνίδια

Οι γιορτινές μέρες μας προδιαθέτουν να βγούμε και να διασκεδάσουμε με φίλους και  συγγενείς. Aπό την άλλη μεριά, όμως, μας προδιαθέτουν να κάτσουμε σπίτι στα ζεστά και να παίξουμε επιτραπέζια παιχνίδια.

Τι ΔΕΝ πρέπει να ξεχάσω στις διακοπές των Χριστουγέννων με το μωρό μου

[babyPostAd]Ψάξαμε και βρήκαμε μερικά εκπληκτικά παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε την Πρωτοχρονιά αλλά και τις υπόλοιπες γιορτινές μέρες.

Christmas Charades Στο εξωτερικό το αποκαλούν Christmas Charades ενώ στην Ελλάδα θα μπορούσαμε να το πούμε «Κάρτες». Πρόκειται για ένα πολύ απλό παιχνίδι που μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας. Πάρτε μερικές κάρτες, ζωγραφίστε πάνω σκίτσα και γράψτε από κάτω τι αναπαριστούν. Διπλώστε τα σκίτσα στη μέση, βάλτε τα μέσα σε έναν χριστουγεννιάτικο σάκο και χωριστείτε σε ομάδες. Κάθε παίκτης διαλέγει κάρτες και προσπαθεί να τις περιγράψει στους συμπαίκτες του. Αυτό το παιχνίδι μοιάζει πολύ με την γνωστή σε όλους μας παντομίμα αλλά είναι πιο διασκεδαστικό γιατί μπορείτε στις κάρτες να ζωγραφίσετε πράγματα που αφορούν και την παρέα σας και θα σας κάνουν να γελάσετε.

Το Christmas Charades είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια της Αμερικής.

Το Christmas Charades είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια στην Αμερική.

Στόχοι Ακόμα ένα κλασικό πρωτοχρονιάτικο παιχνίδι είναι αυτό των «Στόχων». Χωριστείτε σε δύο ομάδες και βάλτε όλους τους παίκτες να γράψουν σε ένα χαρτί τους στόχους τους για το 2016. Δώστε τις κάρτες σας στην άλλη ομάδα και πάρτε εσείς τις δικές τους ώστε να προσπαθήσετε να μαντέψετε ποιος παίκτης έβαλε τον κάθε στόχο.

Κινέζικη τύχη Κάθε χρόνο στην Κίνα τα παιδιά της οικογένειας παίρνουν έναν κόκκινο φάκελο που περιέχει χρήματα. Κάντε κάτι ανάλογο στο σπίτι σας την Πρωτοχρονιά. Βάλτε σε κόκκινους φακέλους ένα χρηματικό ποσό (μπορείτε να πείτε σε όλους τους καλεσμένους να συνεισφέρουν από 5 ή 10 ευρώ) και βάλτε σε έναν μόνο φάκελο χρήματα. Στους υπόλοιπους φακέλους βάλτε κάρτες, λιχουδιές ή αστεία τρικς. Ο τυχερός της παρέας που θα κερδίσει τα χρήματα, θα έχει τύχη όλο τον χρόνο.

Παίξτε παντομίμα χρησιμοποιώντας χριστουγεννιάτικες λέξεις και φράσεις.

Παίξτε παντομίμα χρησιμοποιώντας χριστουγεννιάτικες λέξεις και φράσεις.

Wineapoly Πώς λέμε Monopoly; Η Wineapoly όπως καταλάβατε έχει σχέση με κρασί!! Πολύ κρασί! Φτιάξτε ένα τριγωνικό στόχο όπως αυτόν της εικόνας και χρησιμοποιήστε ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ. Στοχεύστε και πιείτε το ποτήρι που θα στοχεύσετε. Βάλτε σε μερικά μόνο ποτήρια κρασί. Κάντε το παιχνίδι πιο spicy βάζοντας στα ποτήρια ονόματα από την παρέα και μέρη του σώματος (με τέτοιο τρόπο ώστε να μη φαίνονται). Ο καθένας που θα πετυχαίνει κάποιο όνομα ατόμου της παρέας θα πρέπει να του δώσει ένα φιλί στο αντίστοιχο μέρος. Περιοριστείτε σε απλά μέρη όπως μάγουλο, μέτωπο, χέρι, γάμπα ή πιο αστεία όπως βλεφαρίδες, σαγόνι, στομάχι κλπ.

Η Wineapoly είναι πολύ αστείο παιχνίδι.

Η Wineapoly είναι ένα πολύ αστείο και ενδιαφέρον παιχνίδι.

Celebrity Hunt Γράψτε το όνομα ενός celebrity σε μια κάρτα και κολλήστε την κάρτα στο μέτωπο του διπλανού σας (χωρίς να δει εκείνος τι γράφει). Ο παίκτης με την κάρτα αρχίζει και ρωτάει ερωτήσεις σχετικά με το ποιος είναι. Οι άλλοι παίκτες απαντάνε με Ναι ή Όχι. Μπορεί το παιχνίδι να σας φαίνεται απλό αλλά στην πραγματικότητα έχει πολύ ενδιαφέρον. Όσο πιο δύσκολο όνομα celebrity βάλετε τόσο πιο πολύ θα διαρκεί ο κάθε γύρος.

Πηγή:  spirossoulis.com

Διαβάστε ακόμη:

Έρευνα έδειξε ότι δεν πρέπει να χωρίζουμε τα παιχνίδια σε κοριτσίστικα και αγορίστικα

Τι παιχνίδια να διαλέξω για το νεογέννητο μωρό μου;

Προσοχή: Ποια παιχνίδια είναι επικίνδυνα – Οδηγίες από το ΙΝΚΑ