5 εύκολοι τρόποι να μάθετε στο παιδί τα χρώματα

5 εύκολοι τρόποι να μάθετε στο παιδί τα χρώματα

χρώματα

Κάθε παιδί θέλει το χρόνο του για να μάθει τα χρώματα, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να αρχίσετε δειλά-δειλά την εκπαίδευση από νωρίς. Δείτε κάποιους απλούς τρόπους για να βοηθήσετε το παιδί σας προς αυτή την κατεύθυνση:

  • Ξεκινήστε την εκμάθηση των χρωμάτων με απλούς, εμπειρικούς τρόπους. Για παράδειγμα, δείξτε στο παιδί διάφορα αντικείμενα ή τους τοίχους στο σπίτι και πείτε του τι χρώμα είναι το καθένα. Με τη συνεχή επανάληψη θα αρχίσει να καταγράφει στο μυαλουδάκι του κάποια βασικά χρώματα.
  • Προμηθευτείτε παιδικά βιβλία ή περιοδικά με πολλά χρώματα που θα κινήσουν το ενδιαφέρον του παιδιού να τα ξεφυλλίσει μόνο του. Έτσι, θα βρείτε ευκαιρίες να το ενημερώσετε για τα χρώματα.
  • Μπορείτε επίσης να μάθετε στο παιδί τα χρώματα με τα κατάλληλα εκπαιδευτικά παιχνίδια που υπάρχουν στο εμπόριο. Τι καλύτερο από το να συνδυάσετε ψυχαγωγία και εκμάθηση!
  • Ενθαρρύνετε το παιδί σας να ζωγραφίζει για να γεμίζει δημιουργικά το χρόνο του και ταυτόχρονα να εξοικειώνεται με τα χρώματα.
  • Τέλος, όταν επισκέπτεστε μαζί με το αγγελούδι σας τοποθεσίες γεμάτες χρώματα (πχ στις διακοπές σας) και σε στιγμές που είναι ήρεμο και χαλαρό, περπατήστε και μιλήστε για τα χρώματα που βλέπετε γύρω σας.

Πηγή: mother.gr

Διαβάστε ακόμη:

Aποτελεσματικές ιδέες για να πείσετε το μικρό σας ότι είναι ώρα να φύγετε από την παιδική χαρά

Μήπως «δωροδοκείς» το παιδί σου; Όχι, δεν είναι κίνητρο!

Πρέπει να μιλάμε “μωρουδίστικα” ή κανονικά στα μωρά;