5 μυστικά για το πρόβλημα κάθε γονιού: Πώς να κόψετε την πιπίλα στο μωρό σας

5 μυστικά για το πρόβλημα κάθε γονιού: Πώς να κόψετε την πιπίλα στο μωρό σας

Η πιπίλα είναι ένα ζωτικής σημασίας και καταπληκτικό εργαλείο γονικής μέριμνας. Καταπραΰνει τα μωρά όταν είναι ανήσυχα, τα κρατάει ήρεμα κατά τη διάρκεια της βόλτας με αυτοκίνητο και τα αποσπά από την προσοχή τους κατά τη διάρκεια που η μαμά έχει δουλειές. Παρέχει στις θηλές ή τα χέρια σας ένα απαραίτητο διάλειμμα από το θηλασμό ή το κράτημα του μωρού σας όταν χρειάζονται παρηγοριά. Παρέχει επίσης στο μικρό σας τη δυνατότητα να κοιμηθεί στο κρεβάτι του χωρίς να σας αναζητήσει.

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

[babyPostAd] Ενώ δεν πιστεύατε ότι θα μπορούσατε να αγαπήσετε ένα τόσο μικρό αντικείμενο τόσο πολύ, πιθανότατα δεν ξέρατε ποτέ πόσο άγχος θα μπορούσε να σας προκαλέσει μόλις αποφασίσετε να το απομακτρύνετε από το παιδί για να βοηθήσετε την ανάπτυξη του λόγου αλλά και των δοντιών του παιδιού σας. Θα υπάρξουν δάκρυα, δράμα και αϋπνίες νύχτες (ξανά!), Αλλά είναι δυνατό να το αντιμετωπίσετε.

Έχουμε για εσάς 5 συμβουλές για να κάνετε τη μετάβαση όσο το δυνατόν πιο ομαλή για να διατηρήσετε εσάς και το μωρό σας υγιές. Μην εγκαταλείπετε!

  1. Κρατήστε τη συνήθεια σύντομη. Πιστέψτε με, το να κόψετε την πιπίλα από ένα μικρό νήπιο είναι πολύ πιο δύσκολο από το να την κόψετε σε ένα παιδί από ηλικίας 10 μηνών ή ηλικίας 6 μηνών.
  2. Δώστε την στη “Νεράιδα της πιπίλας”.  Γίνετε δημιουργικοί με το πώς απομακρύνετε την πιπίλα. Μπορείτε να εξηγήσετε στο παιδί σας ότι την δώσατε στην “Νεράιδα της πιπίλας”, που τις πηγαίνει σε μικρά μωρά που τις έχουν ανάγκη. Και ως ανταμοιβή για τη γενναιοδωρία και την ικανότητά τους να μοιραστούν, θα λάβουν ένα βραβείο ή κάτι ιδιαίτερο επειδή μεγάλωσαν.
  3. Κόψτε την άκρη της. Κόψτε σιγά σιγά την άκρη της. Έτσι το παιδί δεν θα μπορεί να την ρουφάει και θα κόψει γρήγορα τη συνήθεια γρήγορα!
  4. Βάλτε πρόγραμμα. Αυτό δεν θα είναι εύκολο, αλλά μπορείτε να εξηγήσετε στο μικρό σας (αν είναι σε μια ηλικία όπου μπορεί να καταλάβει) ότι στην X ημερομηνία, η πιπίλα θα φύγει. Δεν υπάρχει δικαιολογία ή καθυστέρηση. Απλά συζητήστε το, βρείτε μαζί την ημερομηνία και κάντε το. Μπορεί να είναι πονοκέφαλος στην αρχή, αλλά θα του θυμίζετε την συμφωνία σας και θα την ξεχάσει.
  5. Πηγαίνετε αργά και επιλέξτε συγκεκριμένες ώρες. Μπορείτε να συμφωνήσετε στη χρήση της πιπίλας συγκεκριμένες ώρες την ημέρα. Για παράδειγμα μπορεί να την έχει μετά το φαγητό και τη νύχτα στον ύπνο του. Σιγά σιγά θα μειώνετε τις ώρες μέχρι να μην την χρειάζεται πια. Εάν βάλετε το παιδί στη διαδικασία να επιλέξετε μαζί τα ωράρια, τότε θα έχετε σίγουρα λιγότερα δάκρυα!

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή