Δεν αρκεί μόνο να είναι νόστιμα, πρέπει να γίνονται και εύκολα. Αυτή είναι η γλύκα.
Όλοι έχουμε περάσει από αυτή τη φάση που θέλουμε γλυκό εδώ και τώρα, αλλά διάθεση να πιάσουμε μίξερ, να ανακατέψουμε, να χτυπήσουμε, καμία. Αυτά τα γλυκά μας βγάζουν από τη δύσκολη θέση. Σημείωσε τις συνταγές και κόλλησέ τις στο ψυγείο για ώρες έκτακτης ανάγκης.
1. Moυς σοκολάτας (λίγη υπομονή να κρυώσει για να την απολαύσεις στο μάξιμουμ)
Υλικά
- 500 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια ή σταγόνες
- 250 γρ. πλήρες γάλα
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
Πώς θα το φτιάξεις
Λιώνουμε την κουβερτούρα στο γάλα σε πολύ χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει παχύρρευστη μορφή (δηλ. να γίνει σαντιγί) και την προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας. Ανακατεύουμε πολύ ελαφρά. Σερβίρουμε τη μους σε ποτηράκια ή μπολάκια και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 20 λεπτά.
2. Γιαούρτι με σοκολάτα
Υλικά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 3 κουτ. σούπας κακάο
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 3 κουτ. σούπας κουβερτούρα σε σταγόνες
Πώς θα το φτιάξεις
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν (εκτός από την κουβερτούρα). Τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Γαρνίρουμε με τις σταγόνες και απολαμβάνουμε.
3. Καραμέλες στον φούρνο μικροκυμάτων
Υλικά
- 1/4 φλιτζ. βούτυρο
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 1/2 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
- 3 κουτ. σούπας νερό
- 1/2 φλιτζ. συμπυκνωμένο γάλα
Πώς θα το φτιάξεις
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 6 λεπτά συνολικά. Κάθε 2 λεπτά βγάζουμε το μπολ από τον φούρνο και ανακατεύουμε καλά. Όταν περάσουν τα 6 λεπτά, μεταφέρουμε την καραμέλα σε ταψάκι βουτυρωμένο για να μην κολλήσει. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομματάκια.
4. Σοκολατένιο fudge
Υλικά
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
- 1 μεγάλη, πολύ ώριμη μπανάνα
- λίγο αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- 1/4 φλιτζ. άγλυκο κακάο
Πώς θα το φτιάξεις
Λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά. Κατόπιν αναμειγνύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ. Ρίχνουμε το μείγμα σε τάπερ που κλείνει αεροστεγώς, τοποθετούμε το καπάκι και το παγώνουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.
5. Μους γιαουρτιού
Υλικά
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 1-2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
- 3 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Πώς θα το φτιάξεις
Χτυπάμε για λίγο την κρέμα γάλακτος στο μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει σαντιγί. Ρίχνουμε το λεμόνι. Αφαιρούμε από το μίξερ το μπολ και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε άλλη μια φορά την σαντιγί. Στην συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά πριν σερβίρουμε. Μπορούμε να τρίψουμε μπισκότο ή και δημητριακά.