5 πράγματα που δεν περίμενες να αισθανθείς σαν μαμά!

μαμά

5 πράγματα που δεν περίμενες να αισθανθείς σαν μαμά!

Η μητρότητα είναι ό,τι πιο όμορφο μπορεί να συμβεί σε μια γυναίκα. Εκτός από το ότι αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο, αλλάζει και τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι το ίδιο σου τον εαυτό.

Υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία δεν περιμένεις ότι θα αισθανθείς όταν θα γίνεις μαμά και όμως τα ζεις!

1. Ο φόβος.
Ο φόβος είναι ένα δυσάρεστο συναίσθημα που σε κανένα δεν αρέσει, όμως υπάρχουν στιγμές που είναι έντονος και τόσο ισχυρός ειδικά όταν φοβόμαστε για κάποιο δικό μας άτομο. Συγκεκριμένα φοβάσαι τόσο πολύ για τα παιδιά σου γιατί θέλεις να είναι πάντα υγειή και να έχουν μια καλή ζωή.
Υπάρχουν πολλοί αδιανόητο φόβοι που νοιώθουμε καθημερινά όπως: το φόβο ότι το παιδί μας δεν θα κάνει φίλους ή θα κάνει λάθος φίλους, ο φόβος ότι είμαστε πάρα πολύ επιεικείς ή πολύ σκληροί, ο φόβος ότι κατά κάποιο τρόπο δεν είμαστε «αρκετά καλές» στο να είμαστε μαμάδες.

2. Μαζική σωματική εξάντληση.
Η εγκυμοσύνη και το να μεγαλώνεις τα παιδιά σου σε εξαντλούν σωματικά. Καθώς η κοιλίτσα μεγαλώνει δεν μπορείς να κινείσαι άνετα και ‘‘πιάνεσαι’’, έπειτα πρέπει να ξενυχτάς όταν το μωρό ξυπνάει και κλαίει γιατί θέλει να φάει. Το ήξερες από την αρχή αυτό, όμως είναι αλλιώς όταν το ζεις. Εύχεσαι μόνο να είχες χρόνο για λίγο μασάζ αλλά δεν παύεις να σκέφτεσαι ότι να είσαι μαμά είναι ό,τι πιο πολύτιμο πάνω στην γη.

Είμαστε όλες εργαζόμενες μαμάδες είτε δουλεύουμε είτε όχι…

3. Η ήττα του εαυτού σου.
Είχες πάντα εμπιστοσύνη στην ικανότητά σου να αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις και αυτό να φέρει αποτελέσματα. Οι προκλήσεις που έρχονται με την ανατροφή ενός παιδιού έρχονται από όλες τις πλευρές οποιαδήποτε στιγμή. Ήξερες ότι θα ήταν δύσκολο, αλλά δεν είχες καμία ιδέα για το πόσο αδύνατη θα αισθάνεσαι μερικές φορές.

4. Άπειρη αγάπη.
Ήξερες ότι θα αγαπούσες τα παιδιά σου, και σκεφτόσουν ότι η αγάπη αυτή θα μοιάζει με αυτό που νιώθεις για τον σύζυγό σου. Και έτσι έγινε, αλλά υπήρξε μια ακόμα πιο βαθιά, έντονη πτυχή σε αυτό. Σε όλα τα στάδια της ζωής τους μέχρι στιγμής, υπάρχουν εκείνες οι στιγμές, που τα κοιτάζεις και η καρδιά σου θέλει να σκάσει μπροστά στην ομορφιά τους. Για τα παιδιά σας, εσύ και ο σύζυγός σου, βάζετε τις ανάγκες τους πάνω από τις δικές σας και ξέρετε ότι αν χρειαστεί θα θυσιάσετε ακόμη και τη ζωή σας για αυτά τα μικροσκοπικά πλασματάκια.

5. Παρόρμηση να το κάνεις, ξανά, και ξανά…
Όταν ξεκίνησες να κάνεις παιδιά με τον σύζυγό σου δεν ξέρατε πόσα ακριβώς παιδιά θα θέλατε να κάνετε αλλά καθώς ήρθε το πρώτο και μετά το δεύτερο είπατε γιατί όχι και ένα τρίτο. Πλέον έγινες ένα ισχυρότερο πρόσωπο εξαιτίας τους και όλο αυτό που ζεις μαζί με τα παιδιά σου είναι ό,τι καλύτερο σου έχει συμβεί.

Babyradio.gr – Μοσχοπούλου Ελένη

Διαβάστε ακόμη:

Κάντε την μαμά σας να χαμογελάσει. Μην κάνετε το λάθος που έκανα εγώ…

Μαμάδες: Τη ζακέτα σου μην ξεχάσεις…