5 πράγματα που όλες οι έγκυες θεωρούν σημαντικά πριν γεννήσουν, αλλά τελικά δεν είναι!

pregnancy-photo-shoot1

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι περισσότερες γυναίκες προσπαθούν να ετοιμάσουν όλα τα πράγματα του μωρού στην εντέλεια, ίσως κάνοντας και κάποιες υπερβολές. Το να είσαι γονιός είναι μεγάλη πρόκληση, και σίγουρα όλοι μας προσπαθούμε να τα καταφέρουμε όσο το δυνατόν καλύτερα!

Δείτε, λοιπόν, κάποια πράγματα που οι έγκυες θεωρούν σημαντικά πριν την γέννηση του μωρού, αλλά τελικά δεν είναι και τόσο!

1Το δωμάτιο του μωρού

Το καταλαβαίνουμε ότι θέλετε να φτιάξετε το τέλειο δωμάτιο για το μωρό σας. Ψάχνετε το ιδανικό χρώμα, την τέλεια κούνια, την τέλεια ντουλάπα και τα πιο μοναδικά διακοσμητικά. Σκέφτεστε ακόμη και το πώς θα το διαμορφώσετε μόλις το μωρό μεγαλώσει λίγο.

Μην ξεχνάτε όμως ότι συνήθως, ειδικά τον πρώτο μήνα, η μητέρα θέλει το μωρό δίπλα της, όχι μόνο για να το θηλάζει αλλά και για να παρακολουθεί τη στάση του ύπνου. Συνήθως κοιμάται σε λίκνο ή σε καλαθούνα, στην κρεβατοκάμαρα μαζί σας. Πολλές μαμάδες στην πορεία ακολουθούν την μέθοδο της συγκοίμησης, με αποτέλεσμα το μωρό να μην κοιμάται για τα πρώτα χρόνια της ζωής του στο δωμάτιο του. Επομένως, μην αγχώνεστε για το θέμα του παιδικού!

2Τα ρούχα του μωρού

Από τη στιγμή που μείνατε έγκυος ξεκινήσατε να ψωνίζετε ρουχαλάκια για το μωρό. Θέλετε το μωρό σας να έχει τα καλύτερα ρούχα, σε όλες τις αποχρώσεις και σχέδια και φυσικά… δεν υπάρχει τίποτα πιο χαριτωμένο από βρεφικά φορεματάκια ή κοστουμάκια!

Μην ξεχνάτε όμως ότι ειδικά τους πρώτους μήνες τα μωρά φοράνε μόνο φορμάκια. Μην βιαστείτε να προμηθευτείτε πολλά! Πλένονται συνέχεια και ειδικά το καλοκαίρι στεγνώνουν και εύκολα. Άλλωστε, το μωρό σας θα μεγαλώνει τόσο γρήγορα που σύντομα θα χρειάζεται καινούρια, λόγω μεγέθους!

3Τα παιχνίδια του μωρού

Από προσωπική πείρα μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι τα μωρά, όσο πανάκριβα και εντυπωσιακά παιχνίδια κι αν τους πάρετε, θα προτιμήσουν να παίξουν με το κουτί μέσα στο οποίο βρισκόταν το παιχνίδι! Τα παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε για τα πρώτα χρόνια της ζωής τους δεν είναι υλικά αγαθά και μην ξεχνάτε ότι το μωρό χρειάζεται χρόνο μαζί σας και όχι παιχνίδια και δώρα!

4Αν θα γίνετε καλοί γονείς

Αποτελεί το μόνιμο άγχος κάθε εγκύου. Αν θα γίνει καλή μαμά, αν ο σύντροφος της θα γίνει καλός μπαμπάς, αν θα καταφέρει να μεγαλώσει το παιδί της με ενσυναίσθηση και αν θα καταφέρει να κάνει όλα όσα διαβάζει τόσα καιρό και με τόση προσήλωση. Μην αγχώνεστε! Και μόνο που προβληματίζεστε για το αν θα γίνετε καλοί γονείς είναι βέβαιο ότι ήδη βρίσκεστε στο σωστό δρόμο!

5Αν το μωρό σας θα είναι όμορφο

Όλοι οι γονείς ανησυχούν κρυφά μήπως το μωρό τους βγει… ασχημούλικο. Άλλωστε σε όλους έχει τύχει κάποιος γνωστός ή συνάδελφος που μας δείχνει όλο περηφάνια το πιο όμορφο μωρό του, αλλά σε εμάς δεν μοιάζει και τόσο όμορφο…. Ντρέπεστε και μόνο που το σκέφτεστε! Μην ανησυχείτε! Κατ’ αρχάς σας διαβεβαιώνουμε ότι μόλις δείτε το μωρό σας το τελευταίο που θα σας νοιάζει είναι το πώς μοιάζει. Άλλωστε στα δικά σας μάτια θα είναι το πιο όμορφο απ’ όλα! Και να θυμάστε! Όπως και να είναι εμφανισιακά το μωρό σας, δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει να είναι καλά στην υγεία του.

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Διαβάστε ακόμη: