50 εύκολα χτενίσματα για κάθε μήκος και τύπο μαλλιών

χτενίσματα

Όποιο κι αν είναι το μήκος των μαλλιών σας, υπάρχουν πολλά εντυπωσιακά χτενίσματα που μπορείτε να κάνετε σε κάθε περίσταση. Δοκιμάστε εύκολα χτενίσματα με πλεξούδες ή χωρίς, απλά ή στολισμένα με αξεσουάρ μαλλιών και εντυπωσιάστε.

Η φαντασία σας είναι ένα όπλο που μπορείτε να ενεργοποιήσετε όποτε χρειάζεστε ένα γρήγορο χτένισμα για το γραφείο, το σχολείο, την βραδινή ή επίσημη έξοδο σας. Παίξτε λοιπόν με τα μαλλιά σας και δημιουργήστε εύκολα χτενίσματα στο σπίτι. Ακόμη κι αν τα φτιάξετε γρήγορα και χωρίς κόπο, το αποτέλεσμα μπορεί να φαίνεται επαγγελματικό.

Ακολουθούν συλλογές με φωτογραφίες που παρουσιάζουν εύκολα χτενίσματα για κάθε ώρα και στιγμή.

Εύκολα χτενίσματα για κοντά μαλλιά:

Ακόμη κι αν το μήκος μαλλιών σας είναι πολύ κοντό τύπου αγορίστικου / pixie ή κοντού καρέ, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να τα χτενίσετε.

Το πιο απλό χτένισμα για κοντά μαλλιά είναι το ανάλαφρο, κυματιστό. Για μια πιο εντυπωσιακή εκδοχή όμως μπορείτε να αφήσετε τα μαλλιά σας κάτω και να πιάσετε με μια πλεξούδα τη φράντζα σας.

Αν το μήκος των μαλλιών σας είναι τύπου καρέ, μπορείτε να δοκιμάσετε ακόμη και μια αλογοουρά. Αρκεί βέβαια να πιάνονται τα περισσότερα έστω μαλλιά σας με το λαστιχάκι. Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα αφήσετε να πέφτουν ή να τα στερεώσετε με τσιμπιδάκια μαλλιών.

Εύκολα χτενίσματα για μεσαίου μήκους μαλλιά:

Τα μεσαία μαλλιά είναι τις τελευταίες σεζόν η κορυφαία επιλογή στα γυναικεία κουρέματα, με το μακρύ καρέ να κατέχει την πρώτη θέση. Αυτό το μήκος μαλλιών βολεύει στο να κάνετε πολλά διαφορετικά εύκολα και γρήγορα χτενίσματα για μεσαία μαλλιά, όπως και πιο επίσημα hairstyles.

Μπορούν να πιαστούν ψηλά, χαμηλά, να τα αφήσετε κάτω και γενικότερα να κάνετε ότι θέλετε. Παίξτε λοιπόν με τα μαλλιά σας και βάλτε την φαντασία σας να δημιουργήσει εύκολα χτενίσματα με πλεξούδες ή χωρίς, ιδανικά για κάθε περίσταση.

Εύκολα χτενίσματα για μακριά μαλλιά:

Εύκολα και γρήγορα χτενίσματα για μακριά μαλλιά με φράντζα ή χωρίς μπορούν να δημιουργηθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Πιάστε τα μαλλιά σας αλογοουρά, πλεξούδα, κότσο ή μισά πάνω μισά κάτω και κλέψτε τις εντυπώσεις. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να «δημιουργήσετε» παίζοντας με το μακρύ μήκος των μαλλιών σας.

Συνδυάστε πλεξούδες με αλογοουρές, κάντε όμορφα σινιόν, κοτσίδες ή στολίστε τα με κορδέλα. Όποιο από τα εύκολα χτενίσματα κι αν επιλέξετε το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό. Υπάρχουν εξάλλου τόσες πολλές επιλογές για επίσημα ή καθημερινά χτενίσματα που μπορείτε να κάνετε.

Εύκολα χτενίσματα για ίσια μαλλιά:

Τα ίσια μαλλιά είναι ιδανικά για κοντά κουρέματα, αφού μπορούν να χτενιστούν ευκολότερα. Ωστόσο, ακόμη κι αν έχετε μεσαίου μήκους ή μακριά μαλλιά, μπορείτε να κάνετε πολλά εντυπωσιακά και εύκολα χτενίσματα στο σπίτι για τις καθημερινές ή επίσημες εμφανίσεις σας.

Δοκιμάστε ένα ψηλό top knot με τα μισά μαλλιά πάνω και τα μισά κάτω και αφήστε τα υπόλοιπα να πέφτουν ανέμελα κάτω. Εναλλακτικά πιάστε τα σε μια αλογοουρά στολισμένη με πλεξούδα ή όχι, είτε κάντε ένα όμορφο και καθημερινό χτένισμα με μισά πάνω και μισά κάτω μαλλιά.

Υπάρχουν βέβαια πολλά ακόμη γρήγορα χτενίσματα που μπορείτε να φτιάξετε με τα ίσια μαλλιά σας. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ιδέες για καθημερινά χτενίσματα που γίνονται εύκολα και γρήγορα.

Εύκολα χτενίσματα για σπαστά μαλλιά:

Τα σπαστά μαλλιά είναι ιδανικά τόσο για να τα πιάσετε ψηλά, όσο και για να τα αφήσετε κάτω. Μπορείτε να δημιουργήσετε εντυπωσιακά και εύκολα χτενίσματα για το σχολείο, αλλά και τις υπόλοιπες καθημερινές σας εμφανίσεις, άσχετα με το μήκος τους.

Πιάστε μόνο την φράντζα ή όλα τα μαλλιά πάνω και κάντε εύκολα χτενίσματα με πλεξούδες ή twisted σχέδια. Δημιουργήστε ψηλά top knots, αλλά και όμορφους κότσους για κάθε σας εμφάνιση.

Βάλτε λοιπόν την φαντασία σας να δημιουργήσει και φτιάξτε υπέροχα ανέμελα και επιμελώς ατημέλητα εύκολα χτενίσματα με σπαστά μαλλιά.

Εύκολα χτενίσματα για σγουρά μαλλιά:

Τα σγουρά μαλλιά έχουν μια ιδιαιτερότητα στο χτένισμα τους, ωστόσο υπάρχουν πολλά διαφορετικά εύκολα χτενίσματα που μπορείτε να κάνετε.

Από την αλογοουρά και τον απλό κότσο μέχρι τα γρήγορα χτενίσματα με πλεξούδα, οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Βρείτε το ιδανικό εύκολο χτένισμα για την κάθε περίσταση και δημιουργήστε το γρήγορα και χωρίς κόπο.

Εύκολα χτενίσματα για γάμο / βάπτιση:

Ακόμη και σαν καλεσμένη σε γάμο ή βάπτιση, μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε ένα από τα εύκολα χτενίσματα στο σπίτι. Μια κομψή χαμηλή αλογοουρά με περίτεχνο και απλό δέσιμο, ένας χαμηλός και όμορφος κότσος, είτε ένα εύκολο χτένισμα για ίσια μαλλιά τραβηγμένα προς τα πίσω με όγκο στην κορυφή είναι μερικές από τις πιο εντυπωσιακές ιδέες που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Εξίσου όμορφα είναι όμως και τα εύκολα χτενίσματα με πλεξούδα σε κότσο, σινιόν, κοτσίδα κλπ. Βρείτε απλά το ιδανικό για το ντύσιμο σας.

Εύκολα χτενίσματα για το σχολείο:

Υπάρχουν πάρα πολλά εύκολα παιδικά χτενίσματα για κορίτσια που μπορείτε να κάνετε στην μικρή σας προκειμένου να εντυπωσιάσει στα πάρτι, αλλά και το σχολείο.

Από τα εύκολα χτενίσματα για παιδιά ή κορίτσια μεγαλύτερης ηλικίας με πλεξούδες και αλογοουρές, μέχρι τους ψηλούς κότσους και τα κοτσιδάκια, οι επιλογές είναι αμέτρητες. Παίξτε με τα μαλλιά της και δημιουργήστε καθημερινά χτενίσματα με τα μισά μαλλιά πιασμένα ή απλά φορέστε της μια κορδέλα – στέκα και τραβήξτε πίσω την φράντζα για να μην πέφτει στα μάτια.