Σαν χθες μου φαίνεται που ήσουν στην κοιλιά μου και ήμασταν ένα…

Πλησιάζουν σιγά σιγά τα πρώτα γενέθλια του γιου μου και σκέφτομαι την περασμένη χρονιά.

Ο πρώτος χρόνος της ζωής ενός μωρού είναι αξιοσημείωτος.Είναι ένα μικρό πλασματάκι που τρέχει πίσω μας, περιμένει να το ταΐσουμε και προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω ήχων.

Μεγάλωσε τόσο πολύ που το έβλεπα να κερδίζει κάθε μέρα την ανεξαρτησία του. Πως γίνεται να ήταν πριν μήνες στην κοιλιά μου και τώρα να έχει γίνει ολόκληρο παιδάκι;

Νιώθω πως είμαι δεμένη κοντά του ενώ πλέον έχει φύγει από την αγκαλιά μου. Περπατάει και τρέχει μακριά  μου και εγώ τον κυνηγάω.Δεν μου φαίνεται πολύς καιρός από τότε που ήμασταν ένα και τώρα είμαστε 2.

Δεν ξέρω τι θέλω. Από την μια θέλω να γεννήσω άλλα δέκα παιδιά και να τραγουδάω νανουρίσματα για πάντα.Ταυτόχρονα όμως θέλω να κοιμηθώ για δέκα ώρες και να φάω τα πάντα.Θέλω να ξαναγίνει μωρό και ταυτόχρονα να μεγαλώσει και να γίνει άντρας.

Το να είσαι μαμά είναι περίεργο με πολλές δυσκολίες και πολλές χαρές.Θέλω να μεγαλώσω έναν σωστό άνθρωπο και ενήλικα.

Δεν μπορώ να θυμηθώ τα πράγματα για τα οποία ήμουν περήφανη πριν κάνω παιδί. Ήμουν περήφανη για την οικογένειά μου και για τους φίλους μου και για πράγματα τα οποία κατάφερα.Όμως όταν κοιτάω το παιδί μου νιώθω πως κοκκινίζω από χαρά.Νιώθω πως θα σκάσω από την περηφάνια.

Τον τελευταίο χρόνο  νιώθω πως τρελαίνομαι από την χαρά μου.Όμως φοβάμαι για πολλά πράγματα. Φοβάμαι μην πάθει τίποτα και αρρωστήσει.Η αλήθεια είναι πως τον τελευταίο χρόνο δεν περάσαμε  και λίγα. Είχε αρρωστήσει  για πολύ καιρό και φοβάμαι απίστευτα.Δεν ήμουν ποτέ υποχόνδρια  αλλά με αυτά που πέρασα προσπαθώ να το προστατέψω όσο μπορώ.Όταν είμαστε υγιείς νιώθουμε δυνατοί και αισιόδοξοι. Όταν είμαστε άρρωστοι νιώθουμε  αβοήθητοι και ανίκανοι.Πόσο μάλλον ένα παιδί που δεν μπορεί να πει αυτό που θέλει και νιώθω.

Θέλω να μεγαλώσει με ασφάλεια και αγάπη. Τα χρόνια που θα έρθουν θα έχουν ακόμη περισσότερες προκλήσεις ελπίζω η επόμενη χρονιά να είναι τόσο ευτυχισμένη όσο η φετινή και να έχουμε την υγεία μας.

Εύχομαι να ζούμε όλοι μαζί αυτό που ζούμε τώρα κάθε μέρα.

Χρόνια σου πολλά παιδάκι μου.

babyradio.gr- Άννα Κ.

8 τροφές που ενισχύουν τη γονιμότητα στους άντρες

Γονείς συναντούν για πρώτη φορά τα μωρά τους

«Όταν λέτε τα παρακάτω στις μαμάδες, θέλω να σας απαντήσω κάπως έτσι…»