Πρέπει να διδάξετε στον γιο σας τα παρακάτω για το σώμα του…

6d1fa506ad113ba09995bfe22c4077c4c132cd39_1600x1200

Αν δυσκολεύεστε για να μιλήσετε στον γιο σας όσο μεγαλώνει δεν είστε οι μόνοι. 

Πολλοί γονείς νιώθουν όταν πρόκειται να μιλήσουν στον γιο τους για το σώμα τους. Άλλοι γονείς νιώθουν πως δεν έχουν τις κατάλληλες γνώσεις σχετικά με αυτό το θέμα.

Τα παιδιά δυστυχώς παίρνουν πολλές πληροφορίες -είτε αληθινές, είτε ψευδείς-  από τους φίλους τους ή από το ίντερνετ ή από την τηλεόραση. Εσείς όμως σαν γονείς πρέπει να έχετε την ικανότητα   να ξεχωρίσετε την φαντασία από την πραγματικότητα. Πρέπει να μάθουν ότι χρειάζονται για το σώμα τους από εσάς και όχι από κάποιον άλλον.

Από την ηλικία των 8-9 ετών τα αγόρια έχουν περιέργεια για πολλά πράγματα. Μερικά παιδιά ρωτάνε πολλά πράγματα ενώ άλλα αναρωτιούνται για πολλά και ψάχνουν να βρουν απαντήσεις μόνα τους.Απαντήστε στις ερωτήσεις τους και αν δεν είστε σίγουροι για κάτι  μπορείτε να πείτε πως θέλετε να το σκεφτείτε λίγο για να του δώσετε μια σωστή απάντηση.

Όπως και να χει πρέπει να του διδάξετε τα παρακάτω για το σώμα του. Πρέπει όμως να του ξεκαθαρίσετε πως το σώμα του ανθρώπου υπάρχει σε διάφορα μεγέθη. Είναι ωραίο να θέλει να είναι ελκυστικός και όμορφος αλλά δεν πρέπει να έχει ψευδείς προσδοκίες για τον εαυτό του. Αποφύγετε να τον αποκαλέσετε “κοκκαλιάρη”  ή “χοντρούλη” και μιλήστε για την πραγματική ομορφιά.

Η καλή φυσική κατάσταση έχει να κάνει με πολλές δραστηριότητες και παιχνίδια και άθληση.Αφήστε τον γιο σας να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες  και να νιώσει άνετα με το σώμα του.

Πρέπει να φροντίζουμε το σώμα μας από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά και αυτό πρέπει να το ξέρουν και να το κάνουν καθημερινά.

Χρησιμοποιήστε την σωστή ονομασία.Τα παιδιά πρέπει να ξέρουν πως λειτουργεί το σώμα τους. Μιλήστε καθαρά όσο άβολα και να αισθάνεστε.Εννοείται πως θα πρέπει να μιλήστε για τις αλλαγές της εφηβείας, τις αλλαγές στην φωνή, την ακμή και πολλά άλλα. Πρέπει να ξέρουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν.

Το σεξ είναι ένα φυσιολογικό μέρος του ανθρώπινου κύκλου της ζωής. Μην εκπλαγείτε αν φύγει σιωπηλός ή θέλει να μιλήσει σε κάποιον άλλο. Άκουσε τι του είπατε αλλά θέλει τον χρόνο του.

Η ιδιωτικότητα του ανθρώπου σε προσωπικό αλλά και διαδικτυακό επίπεδο είναι το πιο σημαντικό μέρος της ζωής μας.Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει κάτι που δεν θέλουμε. Ακόμη και αν επιχειρήσει κάποιος να τον βλάψει προσωπικά ή διαδικτυακά πρέπει να ξέρει ότι όλα διορθώνονται και πως πρέπει να μιλήσει σε κάποιον και όχι να σιωπήσει.

Πρέπει να σεβαστεί τον εαυτό του και το σώμα του και αυτό να απαιτεί από όλους.Εννοείται πως πρέπει να σέβεται και τους άλλους.Όπως δεν έχει κανείς το δικαίωμα να τον βλάψει έτσι και εκείνος δεν έχει το δικαίωμα να κάνει το ίδιο σε κάποιον.

babyradio.gr– Γκαλίτσιου Μαριάννα

Οι μέρες μου σαν γονιός είναι μετρημένες …

Τελικά συμμετέχετε ή ελέγχετε την ζωή των παιδιών σας;

Σήμερα θα φλερτάρω τον…άντρα μου!