6 απλές, καθημερινές κινήσεις για να είναι πάντα το σπίτι τακτοποιημένο!

6 απλές, καθημερινές κινήσεις για να είναι πάντα το σπίτι τακτοποιημένο!

σπίτι τακτοποιημένο

Ποια είναι άραγε αυτά τα 6 πράγματα που πρέπει να κάνεις καθημερινά, ώστε να είναι το σπίτι σου τακτοποιημένο και να μην σε πιάνει πανικός στην ιδέα της γενικής; Σας έχουμε την απάντηση.

1) Αερίστε το σπίτι                                  

Κάθε πρωί που ξυπνάτε, ανοίξτε τα παράθυρα για να αεριστεί το σπίτι. Τίποτα δεν είναι καλύτερο από το να αφήνεις τον φρέσκο αέρα να μπαίνει σε κάθε δωμάτιο.

2) Στρώστε τα κρεβάτια                                                                         

Τα στρωμένα κρεβάτια δίνουν την αίσθηση ότι το υπνοδωμάτιο είναι τακτοποιημένο.

3) Τα πάντα στην θέση τους       

«Κάθε πράγμα έχει μία θέση, κάθε πράγμα στην θέση του» έλεγε η γιαγιά μου και είχε απόλυτο δίκιο. Τα ρούχα δεν πρέπει να μένουν έξω από την ντουλάπα, τα βιβλία πρέπει να επιστρέφουν στην βιβλιοθήκη, οι αποδείξεις οφείλουν να μπαίνουν σε ειδικό κουτί και τα παιχνίδια των παιδιών σε καλάθια αποθήκευσης. Επιστρέψτε κάθε πράγμα στην θέση του δύο φορές την ημέρα (στον μεσημεριανό ύπνο τον παιδιών και το βράδυ αφού πέσουν και πάλι στα κρεβάτια τους) και το σπίτι θα μοιάζει πάντα τακτοποιημένο

Aυτός είναι ο σωστός τρόπος για να καθαρίζετε το σίδερο

4) Σκουπίστε

Το καθημερινό σκούπισμα μοιάζει με συνήθεια μανιακού αλλά ένα καθαρό πάτωμα κάνει το σπίτι να φαίνεται καθαρό.

5) Βγάλτε έξω τα σκουπίδια

Οι περισσότερες άσχημες μυρωδιές στο σπίτι προέρχονται από τα σκουπίδια. Μην αφήνετε το σπίτι να έχει οσμή κρεμμυδιού από το μαγείρεμα! Πετάξτε τα σκουπίδια εάν η σακούλα έχει γεμίσει ή βγάλτε τα στο μικρό μπαλκόνι.

6) Καθαρίστε τον νεροχύτη

Η αίσθηση βρωμιάς και ακαταστασίας που βγάζει ένας νεροχύτης γεμάτος άπλυτα πιάτα και ποτήρια καταστρέφει την εικόνα και την μυρωδιά του σπιτιού αλλά και την διάθεσή σας για καθάρισμα γενικά. Κάθε βράδυ βάλτε τα πιάτα στο πλυντήριο και βάλτε το να πλύνει. Ρίξτε και ένα καθάρισμα στους πάγκους με πανί και απολυμαντικό σπρέι και είστε έτοιμη!

Πηγή: happyparenting.gr

Διαβάστε ακόμη:

Απολυμάνετε το Πλυντήριο Ρούχων Μέσα σε Μόλις Δέκα Λεπτά!

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε αν δεν έχετε σίτες στο σπίτι σας!