6 Εντελώς φρέσκες διακοσμητικές ιδέες για το δωμάτιο του παιδιού σας!

διακοσμητικές ιδέες

Η δημιουργία ενός διασκεδαστικού χώρου για τα παιδιά σας δεν σημαίνει οτι πρέπει να δημιουργήσετε έναν παιδότοπο μέσα στο σπίτι σας.

Το παιδικό δωμάτιο μπορεί να είναι ταυτόχρονα κομψό και διασκεδαστικό για παιδιά!

Δείτε παρακάτω τις ιδέες:

1Μεταμφιέστε τον χώρο αποθήκευσης

Χρησιμοποιώντας αποθηκευτικούς χώρους με στυλ, όπως ξύλινα συρτάρια, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα παιχνίδια των παιδιών αλλά και να δώσετε ένα ύφος στον χώρο. Ταυτόχρονα, κρύβοντας τα παιχνίδια έχετε ένα συμμαζεμένο και καθαρό δωμάτιο.

2Μετατρέψτε μια αχρησιμοποίητη γωνιά σε χώρο εργασίας

Μετατρέψτε μια γωνιά σε χώρο εργασίας, χρησιμοποιώντας ένα γραφείο και μια καρέκλα. Ένα χαλί μπορεί να οριοθετήσει αυτήν τη γωνιά από το υπόλοιπο δωμάτιο. Διακοσμήστε ανάλογα με το γούστο σας και το γούστο του παιδιού.

3Επιλέξτε έπιπλα χαμηλού προφίλ σε μικρό χώρο.

Αξιοποιήστε στο έπακρο μια μικροσκοπική περιοχή με χαμηλό ταβάνι με έπιπλα χαμηλού προφίλ που δεν τραβούν τα μάτια πάνω τους και δεν δημιουργούν ένταση. Ένας μικρός καναπές κρεβάτι με 2 πουφ και 2 κομοδίνα που έχου και το ρόλο μικρών τραπεζιών θα δημιουργήσουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα!

4Δημιουργήστε έναν τοίχο – γκαλερί.

Την επόμενη φορά που θα ψάχνετε τι να βάλετε στον τοίχο , σκεφτείτε έξω από τα συνηθισμένα! Ένας τοίχος γεμάτος με κεφάλια λούτρινων ζώων, μια συλλογή από παλιά κουπιά ή ακόμα και vintage πιάτα μπορούν να δώσουν εντελώς διαφορετικό στυλ σε όλο το δωμάτιο.

5Δημιουργήστε πολλαπλές επιλογές καθισμάτων.

Ενθαρρύνετε την συζήτηση, την χαλάρωση, το διάβασμα, το ξάπλωμα και πολλά άλλα με ένα δωμάτιο το οποίο παρέχει πολλές επιλογές καθισμάτων. Ένας καναπές, ένα πουφ, μαξιλάρια πάνω στο χαλί, μια αναπαυτική πολυθρόνα, μια ψηλή καρέκλα ή ακόμη και 2 καρεκλίτσες με ένα τραπέζι, μπορούν να δημιουργήσουν πολλές μικρές γωνιές που θα εμπνέουν διαφορετικά τη διάθεση κάθε φορά!

6Χρησιμοποιήστε χρώμα για να συνδέσετε 2 χώρους μαζί.

Συνδυάστε ένα δωμάτιο γεμάτο με διαφορετικά μοτίβα και χρώματα επιλέγοντας μια σκιά για να επαναλαμβάνετε σε ολόκληρο το χώρο.