6 Κόλπα της Γιαγιάς για Τέλειο Καθάρισμα

mistika-giagias-diskolous-lekedes-670x400

Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας μαθαίνουμε πλέον ένα σωρό διαφορετικούς και καινοτόμους τρόπους για τέλειο καθάρισμα. Υπάρχουν όμως κάποια παλιομοδίτικα κόλπα που θα σας βγάλουν πάντα ασπροπρόσωπους.

  • Για καθαρισμό γυάλινων επιφανειών

Για να καθαρίσετε τζάμια και οποιαδήποτε γυάλινη επιφάνεια, βάλτε ξίδι και νερό σ’ ένα μπολ και σκουπίστε τα τζάμια με μια εφημερίδα.

  • Για απομάκρυνση τριχών από κατοικίδια ζώα

Φορέστε ένα απλό λαστιχένιο γάντι κουζίνας, βρέξτε το και περάστε τις επιφάνειες που έχουν γεμίσει με τρίχες κάνοντας μεγάλες και απότομες κινήσεις.

  • Για καθάρισμα λεκέδων

Αν ο καναπές ή κάποιο ύφασμα έχει λεκέ από φαγητό ή ποτό, τότε βάλτε ανθρακούχα σόδα πάνω στην λεκιασμένη επιφάνεια, αφήστε την για λίγη ώρα και στη συνέχεια σκουπίστε ελαφρά με ένα πανάκι.

  • Για καθαρισμό σκληρών επιφανειών

Η λύση είναι μία. Μαγειρική σόδα. Αναμίξτε μαγειρική σόδα με νερό για να δημιουργήσετε μια παχιά πάστα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση λεκέδων από σκληρές επιφάνειες. Αυτή η πάστα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να βγάλετε δύσκολους λεκέδες από τα ρούχα.Δοκιμάστε την πρώτα, όμως, σε ένα σημείο που δεν φαίνεται.

  • Για απομάκρυνση σκόνης και βρωμιάς από τα πλακάκια

Αν υπάρχει σκόνη και βρωμιά ανάμεσα στα πλακάκια σας τότε η λύση είναι απορρυπαντικό και μία οδοντόβουρτσα. Αν πάλι θέλετε να δώσετε λάμψη στις βρύσες του σπιτιού σας, τότε βάλτε οδοντόκρεμα σε μια βούρτσα και ξεκινήστε το τρίψιμο.

  • Για ξεσκόνισμα

Αν δεν μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο ύφασμα για ξεσκόνισμα, τότε πάρτε μερικές παλιές φανέλες. Η φανέλα είναι το ιδανικό ύφασμα καθώς απορροφά τη σκόνη άψογα και επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές.

Πηγή: spirossoulis.com

Διαβάστε ακόμη:

Αυτά τα 8 Πράγματα Κάνουν κάθε Κυριακή οι Άνθρωποι με Αστραφτερά Σπίτια

8 σοβαρά λάθη που κάνετε όταν βάζετε πλυντήριο!

Εσείς κοιμάστε και ο φούρνος σας καθαρίζεται!