6 συμπεριφορές των γονιών που ίσως ενοχλούν το παιδί

κλωτσάει και κλείνει την πόρτα στα μούτρα μου

Μπορεί το ένα παιδί να διαφέρει από το άλλο, ακόμα κι αν μιλάμε για αδέρφια, όμως υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές των γονιών που δημιουργούν εκνευρισμό σχεδόν σε όλα τα παιδιά. Δείτε τις κυριότερες:

  • Το παιδί νιώθει εκνευρισμό όταν…οι γονείς επιμένουν σχεδόν φορτικά στην άποψή τους για κάτι ή επαναλαμβάνουν σχεδόν μονότονα το ίδιο πράγμα, ανεξάρτητα αν έχουν δίκιο ή όχι.
  • Το παιδί νιώθει εκνευρισμό όταν…οι γονείς το μαλώνουν ή το τιμωρούν για κάτι που είπε ή έκανε. Φυσικά, είναι κάτι αναπόφευκτο και δεδομένο!
  • Το παιδί νιώθει εκνευρισμό όταν…οι γονείς δεν του κάνουν όλα τα χατίρια και γενικά δε γίνεται το δικό του και ο λόγος απλός. Δεν μπορεί να αντιληφθεί και να δεχτεί ότι κάποιες αρνήσεις από μέρους σας γίνονται για το καλό του.
  • Το παιδί νιώθει εκνευρισμό όταν…οι γονείς του μεταδίδουν ή ξεσπούν το δικό τους εκνευρισμό. Αντικειμενικά είναι λάθος, όμως κάποιες φορές δεν μπορεί να γίνει αλλιώς με τόσα που έχετε στο κεφάλι σας.
  • Το παιδί νιώθει εκνευρισμό όταν…βιώνει πολλές και μαζεμένες αλλαγές στην καθημερινότητά του. Τα παιδιά, ως γνωστόν, δύσκολα μπορούν να διαχειριστούν με ηρεμία παραπάνω από μια αλλαγή, ακόμα κι αν έχετε πράξει τα δέοντα έγκαιρα.
  • Το παιδί νιώθει εκνευρισμό όταν…τσακώνονται τακτικά μπροστά του. Έχουμε τονίσει πολλές φορές τη σημασία της οικογενειακής γαλήνης στην ψυχική ηρεμία του παιδιού. Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς εντάσεις, όμως να είναι σε νορμάλ βαθμό.