6 τρόποι για να ελέγξετε τον χρόνο που περνάει το παιδί σας μπροστά σε οθόνες

6 τρόποι για να ελέγξετε τον χρόνο που περνάει το παιδί σας μπροστά σε οθόνες

Πόσο επικίνδυνο είναι το Wi-Fi για τα παιδιά;

Μεγαλώνει γύρω από οθόνες. Μας βλέπει καθημερινά να καθόμαστε μπροστά από έναν υπολογιστή ή να έχουμε στα χέρια μας ένα smartphone. Δεν είναι παράξενο να ζητά και εκείνο το «μερίδιό» του στις οθόνες. Ωστόσο επειδή το παιχνίδι ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους αλλά και το διάβασμα είναι σημαντικά για την ανάπτυξή του, αν θεωρείτε πως το παιδί σας περνάει αρκετό χρόνο στον υπολογιστή ή στο κινητό, δείτε 6 απλούς τρόπους για να μειώσετε την έκθεση του στις οθόνες.

[babyPostAd]Καθιερώστε συγκεκριμένο χρόνο που θα μπορεί να βλέπει τηλεόραση ή να παίζει στον υπολογιστή την εβδομάδα και αφήστε το ελεύθερο να αποφασίσει ποιες ημέρες θα το χρησιμοποιήσει.

Αν δεν θέλετε να το κυνηγάτε όλη την εβδομάδα για να ελέγχετε τον χρόνο που μένει μπροστά στην οθόνη, συμφωνήστε να επιτρέπετε την τηλεόραση ή τον υπολογιστή μόνο το Σαββατοκύριακο.

Συζητήστε και διαπραγματευτείτε με το παιδί σας τον χρόνο που βλέπει τηλεόραση ή θα χρησιμοποιεί τον υπολογιστή και το κινητό. Ειδικά αν και εκείνο έχει πει τη γνώμη του, τότε είναι πιο πιθανό να τηρήσει τη συμφωνία.

Φροντίστε να τηρείτε τους κανόνες με τον χρόνο θέασης αλλά και να προσφέρετε εναλλακτικές λύσεις για να απασχολείται δημιουργικά. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε την γκρίνια και την ανία.

Φτιάξτε το πρόγραμμα τηλεθέασης ή απασχόλησης με τον υπολογιστή ανάλογα και με τις δικές σας υποχρεώσεις, π.χ. όταν έχετε δουλειά ή θέλετε να ετοιμάσετε το φαγητό.

Πηγή:  altsantiri.gr

Διαβάστε ακόμη:

Οθόνες και παιδιά: Απαγορεύονται σε παιδιά κάτω των 18 μηνών!

Παιδιά & οθόνες: Οι νέες οδηγίες της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής

Παιδιά και οθόνες: Οι νέες συστάσεις των αμερικανών ειδικών