6 βασικές δεξιότητες ζωής που δεν μαθαίνουμε στο σχολείο

Photo: businessrev.gr

Όταν μεγαλώνουμε, γίνεται φανερό ότι υπαρχει ένας τόνος κρίσιμων δεξιοτήτων ζωής που πρέπει να μάθουμε μόνοι μας. Και όχι, δεν διδάσκονται στα σχολεία όλες οι απαραίτητες γνώσεις για να μπορούμε να “επιβιώνουμε” στη ζωή. Ας συζητήσουμε τις έξι βασικές δεξιότητες ζωής που πρέπει να αυτο-διδαχτούμε σύμφωνα με το Business Insider.

1Αυτοαποδοχή

Ζούμε σε ένα κόσμο που τα κοινωνικά δίκτυα μας βομβαρδίζουν με εικόνες και μηνύματα για το πως θα έπρεπε να είμαστε, με αποτέλεσμα να νιώθουμε άσχημα με τον εαυτό μας αν διαφέρουμε από αυτό που βλέπουμε. Η αυτοαποδοχή είναι μια εσωτερική δουλειά που αρχίζει με την πρόθεση να επιλέξετε τον εαυτό σας πάνω από όλους τους άλλους. Η ευτυχία και η ειρήνη του νου σας γίνεται προτεραιότητα σε σχέση με τους φίλους, την οικογένεια και τον υπόλοιπο κόσμο. Μόλις έχετε την πρόθεση να αποδεχτείτε τον εαυτό σας και τι θέλετε στον κόσμο, θα περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας μαθαίνοντας πώς να τιμάτε τον εαυτό σας στο σπίτι, στην εργασία και πέρα από αυτά.

2Αυτοεξυπηρέτηση

Μερικοί άνθρωποι στρέφονται στη γιόγκα, τον διαλογισμό, την ανάγνωση, τη μουσική ή την τέχνη. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας σωστός τρόπος αυτοεξυπηρέτησης που να λειτουργεί για όλους. Όσο πιο γρήγορα μάθετε τι χρειάζεστε για να χαλαρώσετε και να φροντίσετε τον εαυτό σας, τόσο πιο κοντά θα είστε στο να έχετε την τέλεια λύση για τις αγχωτικές στιγμές της ζωής.

3Συγχώρεση

Η συγχώρεση είναι κάτι που πρέπει να μάθετε μόνοι σας. Κανείς δεν μπορεί να σας εξηγήσει γιατί «χρειάζεται» να συγχωρέσετε τους άλλους. Οι άνθρωποι θα σας πουν ότι η συγχώρεση σας επιτρέπει να απελευθερώσετε τον εαυτό σας από την κατοχή του θυμού και της δυσαρέσκειας, να προχωρήσετε με τη σχέση σας ή να κερδίσετε συμπόνια και κατανόηση για το άλλο άτομο.

4Η τέχνη της μάθησης

Το σχολείο δεν είναι για όλους. Γιατί; Κανείς δεν μπορεί να σας διδάξει πώς πρέπει να μάθετε. Μερικοί άνθρωποι μαθαίνουν οπτικά και άλλοι μαθαίνουν μέσω της ανάγνωσης, ενώ κάποιοι μαθαίνουν μέσω της γραφής. Όσο πιο γρήγορα μάθετε πώς μαθαίνετε, τόσο πιο εύκολο θα είναι να πετύχετε στο σχολείο, στην καριέρα και πέρα από αυτά.

5Διαισθητική διαβίωση

Τη στιγμή που μαθαίνετε να ακούτε το σώμα σας, την καλύτερη ζωή που θα έχετε. Όταν αισθάνεστε ότι χρειάζεστε ένα ποτήρι νερό, γιατί να αγνοήσετε αυτό το συναίσθημα; Σταματήστε αυτό που κάνετε και πάρτε ένα ποτήρι νερό. Εάν αισθάνεστε θυμωμένοι, εναπόκειται σε εσάς να σταματήσετε και να ηρεμήσετε τα νεύρα σας. Η διαισθητική διαβίωση είναι ο απόλυτος τρόπος να απολαμβάνετε τη ζωή σας που είναι αυθεντική για τον εαυτό σας.

6Αυτοπεποίθηση

Ο Έλενορ Ρούσβελτ είπε κάποτε: «κανείς δεν μπορεί να σας κάνει να νιώθετε κατώτεροι χωρίς τη συγκατάθεσή σας». Ήταν 100% σωστός. Η αυτοπεποίθηση προέρχεται από μέσα μας. Δυστυχώς, κανείς δεν μπορεί να σας διδάξει πώς να αυξήσετε την εσωτερική αυτοπεποίθησή σας. Πρέπει να μάθετε τι πρέπει να πείτε και να κάνετε για να σας κάνει να αισθανθείτε σαν τον CEO της ζωής σας.