Θέλω να στηρίζεσαι σε εμένα παιδί μου…

Κάποια στιγμή όταν με ρώτησε η κόρη μου κάτι και δεν ήξερα τι να της απαντήσω της είπα: “Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν ήμουν μαμά πριν.”

Όταν με άκουσε ο άντρας μου, μου είπε: “Μην της λες τέτοια πράγματα, θα νιώσει πως δεν μπορεί να βασίζεται σε εσένα.” Τότε συνειδητοποίησα πως δεν θέλω να γίνω ο γονιός που θα του λέει το παιδί του τι να κάνει.

Δεν είναι κακό να ξέρουν τα παιδιά μας πως κάνουμε λάθη αλλά πρέπει να γνωρίζουν πως είμαστε δίπλα τους και στα εύκολα και στα δύσκολα.

Πάντα υπάρχουν και οι καλές και οι κακές στιγμές αλλά τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν πως αντιμετωπίζετε τις προκλήσεις της ζωής με σταθερότητα. Πρέπει να ξέρουν πως το να είσαι μαμά αξίζει να το μιμηθείς για να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες.Ότι και να περνάτε τα παιδιά σας θέλουν να νιώθουν την ασφάλεια πως μπορούν να στηριχθούν πάνω σας.Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε μόνοι σας σε όλο αυτό. Για αυτό χρειάζεστε και την στήριξη των μπαμπάδων.

Τα παιδιά χρειάζονται κάποιον που πιστεύει σε εκείνα. Σε όλες τους τις σημαντικές στιγμές όπως σε θεατρικές παραστάσεις, αθλητικές εκδηλώσεις  κλπ.Πείτε τους έναν καλό λόγο και κρίνετε λιγότερο.

Θέλουμε τα παιδιά μας να είναι ανεξάρτητα όσο μεγαλώνουν. Όμως εσείς ξέρετε τι χρειάζονται  καλύτερα από τον καθένα. Πρέπει να το αφήνετε να υπερασπιστεί τον εαυτό του αλλά πάντα να είστε εκεί αν σας χρειαστεί.

Μπορεί να μην ξέρετε να λύνετε όλα τα προβλήματα μαθηματικών αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είστε σοφοί.Οι συμβουλές σας είναι σημαντικές για να ξέρουν τα παιδιά σας τι να επιλέξουν. Τα παιδιά σας μπορούν να σας εμπιστευτούν σε ότι και να συμβεί.

Όλα τα παιδιά χρειάζονται ένα ασφαλές και άνετο μέρος για να ζήσουν. Εσείς είστε το σπίτι του. Χρειάζονται την ηρεμία και την ειρήνη. Ότι και να συμβαίνει στην ζωή σας όσο δύσκολο και να είναι τα παιδιά θέλουν ηρεμία. Για αυτό “φορέστε” ένα χαμόγελο και δώστε τους την ασφάλεια που τους λείπει.Δείξτε τους προσοχή και συζητήστε μαζί τους.

Αν θέλετε το παιδί σας να είναι ευγενικό, τότε πρέπει να είστε ευγενικοί. Αν θέλετε να φτιάχνει το κρεβάτι του,τότε πρέπει να κάνετε και εσείς το ίδιο.Το ισχυρότερο πρότυπό τους είστε εσείς.Μην χάσετε αυτή την ευκαιρία.

babyradio.gr- Κατερίνα Π.

Πρέπει να διδάξετε στον γιο σας τα παρακάτω για το σώμα του…

Κανένα παιδί δεν γεννιέται με αυτοπεποίθηση…

Νικήστε το θυμό του παιδιού με την τεχνική της «μικρής χελώνας»