Την βλέπετε αυτή την τέλεια μαμά; Ναι, αυτήν λέω…

Την βλέπετε εκείνη την τέλεια μαμά εκεί πέρα;

Αυτή με τα υπέροχα παιδιά; Και τα τέλεια μαλλιά;

Ναι ξέρετε για ποια μιλάω. Αυτή που φοράει τα τέλεια ρούχα. Αυτή που σε όλες τις παιδικές εκδηλώσεις κάθεται πάντα πρώτη σειρά.

Μαντέψτε λοιπόν. Δεν είναι τέλεια.Και ούτε τα παιδιά της είναι τέλεια. Στοιχηματίζω πως τα παιδιά της κλαίνε ξαφνικά, αρνούνται να πλύνουν τα δόντια τους όπως και τα δικά μου παιδιά. Είμαι σίγουρη πως τα παιδιά της πηδάνε στο καναπέ με τα παπούτσια και κάνουν ψίχουλα στο αμάξι.

Είμαι σίγουρη πως και τα παιδιά της δεν θέλουν να κοιμηθούν νωρίς. Και φυσικά και εκείνη χάνει την υπομονή της όπως εγώ.Στοιχηματίζω πως και εκείνη κρύβεται στο μπάνιο για να ηρεμίσει.

Και εκείνη τρώει σοκολάτα όταν είναι στεναχωρημένη. Σίγουρα και εκείνη μαλώνει με τον άντρα της.
Σίγουρα φωνάζει. Σίγουρα κλαίει. Σίγουρα νιώθει πως δεν τα καταφέρνει.

Στοιχηματίζω πως και εκείνη δεν αντέχει να είναι μαμά κάποιες φορές όπως και εγώ.

Είναι τόσο εύκολο να βλέπεις έναν άνθρωπο κάποια στιγμή και να υποθέτεις ότι τα έχεις όλα. Είναι πολύ εύκολο να συγκρίνεις τον εαυτό σου και να υποθέτεις πως μόνο εσύ δεν τα καταφέρνεις.Όμως είναι μια στιγμή. Μια στιγμή που τα μαλλιά της φαίνονται τέλεια και τα παιδιά της ακόμη πιο τέλεια.

Η μητρότητα είναι δύσκολη. Η πίεση να είσαι τέλεια είναι μεγάλη. Στα ΜΜΕ στο facebook στην κοινωνία στις παρέες.Για αυτό λοιπόν κρυβόμαστε.

Προσποιούμαστε και βάζουμε προσωπεία. Προσποιούμαστε ότι είμαστε τέλειες. Από την εξωτερική πλευρά γιατί από την εσωτερική μπορεί να ουρλιάζουμε.

Για αυτό λοιπόν την επόμενη φορά που θα δείτε αυτή την μαμά θυμηθείτε πως δεν είναι τέλεια.

Είναι απλά μια μαμά. Που προσπαθεί. Μια μαμά που κάνει ότι καλύτερο μπορεί. Απλά έχει πολλές ατέλειες που δεν φαίνονται. Είναι μη τέλεια σαν όλες εμάς.

babyradio.gr – Άννα Κ.