Στην μαμά μου, που μου δίδαξε το πιο σημαντικό πράγμα σήμερα…

Πριν λίγες μέρες ταξιδεύαμε με την μαμά μου στο ίδιο αεροπλάνο.

Κάποια στιγμή την είδα να κοιτάει έξω από το παράθυρο και τα μάτια της βούρκωσαν.

Την ρώτησα τι συμβαίνει.Μου είπε:”Τίποτα παιδί μου.Απλά υπάρχει κάτι που δεν λέω συχνά. Είμαι πολύ περήφανη για εσάς και εύχομαι να μπορούσα και εγώ να κάνω κάτι για εσάς και τα εγγόνια μου για να είστε περήφανοι και εσείς για εμένα.”

Δεν το πίστευα αυτό που άκουγα.

“Μαμά…Κάνεις λάθος.” Της είπα.

Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω. Ήσουν το δεύτερο παιδί μιας δεκαμελούς οικογένειας.Μοιραζόσουν το δωμάτιό σου με τα υπόλοιπα αδέρφια σου. Οι γονείς σου δούλευαν και εσύ με τον αδερφό σου στάθηκες στα υπόλοιπα αδέρφια σου σαν γονιός και όχι σαν αδερφή.

Και όμως αυτό δεν σε εμπόδισε να σπουδάσεις  και να ταξιδέψεις.Τίποτα δεν σε εμπόδισε για να δημιουργήσεις και εσύ την δική σου οικογένεια και να είσαι παντρεμένη με τον μπαμπά μας για 40 ολόκληρα χρόνια.Τα εγγόνια σου και εμείς βλέπουμε μέσα από εσάς πως είναι ένας άνθρωπος ευτυχισμένος για τόσα πολλά χρόνια.

Σε εμένα και στην αδερφή μου κάνατε άλλο ένα δώρο τον αδερφό μας.

Είχαμε δύσκολες στιγμές μαμά. Θυμάσαι;Όταν ήμουν έγκυος είχα δύσκολη εγκυμοσύνη αλλά εσύ ήσουν εκεί για εμένα.Δεν κουράστηκες ποτέ να μας αγαπάς και να μας στηρίζεις όσα και να συνέβαιναν.

Μας βοήθησες να φροντίσουμε τα παιδιά μας, φρόντιζες τους φίλους που σε είχαν ανάγκη και έκανες τα πάντα για εκείνους και έδινες ότι μπορούσες σε εκείνους.Το ίδιο έκανες για όλα τα παιδιά σου χωρίς να δείχνεις περισσότερη αγάπη σε κάποιον.

Ήσουν δίπλα μου όταν πέρασα την επιλόχειο κατάθλιψη στο δεύτερο μωρό μου. Με στήριξες και με βοήθησες όσο κανένας.Μου έμαθες να παίρνω ρίσκο στην ζωή μου και να μην φοβάμαι την αποτυχία.

Ακόμη και όταν έφυγαν πολλά αγαπημένα πρόσωπα από κοντά σου, εσύ έδειξες δύναμη και ψυχραιμία όσο και να πονούσες.Μας είπες πως η αγάπη πρέπει να είναι πιο δυνατή από την θλίψη. Και αυτό έκανες. Έδειχνες την αγάπη σου ακόμη και όταν πονούσες.

Μαμά νομίζεις ότι δεν έκανες κάτι σημαντικό;Όλα αυτά είναι σημαντικά. Οι καθημερινές μας πράξεις,καθορίζουν αυτό που είμαστε.Η αγάπη σου για εμάς σε έκανε αυτό που είσαι.Όλοι εμείς είμαστε περήφανοι για εσένα. Αυτή είναι η κληρονομιά σου σε εμάς. Η οικογένειά σου και όλα όσα έκανες για εμάς.

Αυτά είναι αρκετά για να είμαστε περήφανοι για εσένα.

babyradio.gr– Άννα Κ.

Το μυστικό των μαμάδων με τα παιδικά καρότσια…

Οι μαγικοί κανόνες για να μεγαλώσεις υγιή παιδιά με αυτοεκτίμηση

Μεγαλώστε σωστούς μπαμπάδες…