Η μαμά μου, μου έμαθε να σκέφτομαι και όχι τι να σκέφτομαι…

Μια δυνατή μαμά δεν είναι μόνο δυνατή για τον εαυτό της.

Σε κάνει να νιώθεις δυνατός και έτσι είναι ακόμη πιο δυνατή για τον εαυτό της. Δεν σου διδάσκει αυτό που σου διδάσκει η κοινωνία. Σου διδάσκει να είσαι ο εαυτός σου για αυτό που θέλεις να γίνεις. Χωρίς εκείνη  δεν θα ήμουν εκεί που είμαι σήμερα.

Με μεγάλωσε μια δυνατή μαμά επειδή πάντα με ενθάρρυνε να λέω αυτό που σκέφτομαι.Πάντα μου μιλούσε με ειλικρίνεια  και αυτό έλεγε να κάνω και εγώ. 

Ποτέ δεν μου είπε τι να σκέφτομαι αλλά μου έδειξε πως να σκέφτομαι.Μια δυνατή μαμά μαθαίνει στα παιδιά της να αξιολογούν τις πληροφορίες που έχουν και να βγάζουν τα δικά τους συμπεράσματα.Δεν φοβόμουν ποτέ να ρωτήσω σε ότι με έκανε να απορώ.Πάντα δεχόμουν τα λάθη μου ακόμη και τις αποτυχίες μου. Και κάπως έτσι έμαθα.

Για μια δυνατή μαμά η εκπαίδευση είναι σημαντική είτε είσαι αγόρι είτε κορίτσι. Η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει με τα ακριβά σχολεία ή τους καλούς βαθμούς. Έχει να κάνει με την προσοχή , να κάνεις ερωτήσεις, να διαβάζεις και να εκφράζεσαι ελεύθερα.

Μου έμαθε πως ο μόνος ανταγωνιστής μου είναι ο εαυτός μου. Πάντα πρέπει να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας όσα εμπόδια και να συναντήσουμε στο πέρασμά μας. Εμείς πρέπει να συνεχίζουμε να προσπαθούμε επειδή το ίδιο θα έκανε και εκείνη.

Το να είσαι οικονομικά και γενικά ανεξάρτητος είναι το κλειδί ενός δυνατού ανθρώπου. Δεν πρέπει να βασιζόμαστε στις δυνατότητες των άλλων αλλά στις δικές μας.

Πρέπει να ξέρουμε ποιοι είμαστε και να υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας. Ότι και να κάνουμε πρέπει να είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας και να κάνουμε αυτό που πραγματικά μας εκφράζει.Οι δυναμικές μαμάδες ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να εξερευνούν τον κόσμο,να ταξιδεύουν και να γνωρίζουν νέους ανθρώπους.

Για τις δυνατές μαμάδες  η οικογένεια είναι ότι πιο σημαντικό. Η φιλία και η οικογένεια  αποδεικνύει πως χρειαζόμαστε τους άλλους ανθρώπους όπως και εκείνοι εμάς. Η επικοινωνία δεν υπάρχει αν στηρίζουμε τους ανθρώπους γύρω μας.

Κάπως έτσι μεγάλωσα και εγώ. Η μαμά μου, μου έμαθε είτε να συμβιβάζομαι είτε να αλλάζω μια κατάσταση. Αν υποχωρήσουμε σε κάτι δεν υπάρχει λόγος να παραπονιόμαστε μετά. Αυτά έμαθα εγώ από την δυνατή μαμά μου και αυτό θα προσπαθήσω να μάθω και σε εκείνα.
babyradio.gr- Κατερίνα Π.