Τι θα ήθελε να ξέρετε ένας γιατρός που είναι ήδη γονιός…

Σε προηγούμενα άρθρα μας λέμε πως υπάρχουν πολλά πράγματα που θα ήθελαν οι έμπειρες μαμάδες να ξέρετε, οι νέοι γονείς, οι γιαγιάδες κλπ.

Κανείς όμως δεν σκέφτηκε αν ρωτήσει έναν γιατρό που είναι ήδη γονιός.

Οι γιατροί που είναι ήδη γονείς μας δίνουν απλές συμβουλές.

Αρχικά δεν χρειάζεται να πιέζετε τα παιδιά σας να τρώνε υγιεινά. Απλά βάλτε τα υγιεινά φαγητά στο τραπέζι. Τα παιδιά σας θα δουν ότι έχουν επιλογές και θα φάνε χωρίς πίεση ότι αυτό είναι καλό. Απλά πρέπει να πιστεύουν πως έχουν την επιλογή να μην τα φάνε άσχετα αν θα τα φάνε έτσι και αλλιώς.

Μην ανησυχείτε πως άργησε να σταματήσει να φοράει πάνα. Οι γιατροί υποστηρίζουν πως μέχρι την ηλικία των 4 η πάνα είναι απόλυτα φυσιολογική. Το παιδί πρέπει να νιώσει αρκετά άνετα για να χρησιμοποιήσει το γιο γιο και πρέπει να θέλει να είναι πλέον καθαρό.Όσες καραμέλες και να του δώσετε δεν πρόκειται να το κάνει αν δεν θέλει.

Αφήστε κάποιους κανόνες πίσω και δώστε επιλογές.Τα παιδιά θέλουν να ξέρουν πως έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν ακόμη και αν οι επιλογές τους είναι προκαθορισμένες από εσάς.

Τα παιδιά θέλουν να ξέρετε πως αναγνωρίζετε την συμπεριφορά του. Όταν κάνουν κάτι σωστά, χρειάζονται την επιβράβευση, όταν κάνουν κάτι λάθος πάλι θέλουν να το ξέρουν ακόμη και αν κλάψουν ή στεναχωρηθούν.Για αυτό κάντε τα πάντα για να τους δείξετε ότι αναγνωρίζετε αυτό που κάνουν.

Όσο και να αρνούνται να πλύνουν τα δόντια τους πρέπει να τους δείξετε πως πρέπει να τα φροντίζουν.Αν τα παιδιά σας χάνουν τα δόντια τους νωρίτερα από ότι συνήθως, τότε πρέπει να επισκεφθείτε έναν οδοντίατρο αμέσως.

Όσο και να τα προστατεύετε και να δημιουργείτε ένα απόλυτα υγιές περιβάλλον, κάποια στιγμή θα αρρωστήσουν. Επενδύστε στην καλή διατροφή και στις βιταμίνες και όχι στο αποστειρωμένο περιβάλλον.

babyradio.gr- Κατερίνα Π.

Κατηγορούσα τη γυναίκα μου για το ακατάστατο σπίτι μας και είχα άδικο για πολλούς λόγους

Θέλω την μαμά μου !

Αν είσαι ΓΥΝΑΙΚΑ διάβασέ το…