Αυτά είναι τα όρια που προστατεύουν έναν γάμο!

Αξίζει να παλεύεις για να προστατεύσεις τον γάμο σου.

Δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος ούτε για τον ίδιο σου τον εαυτό.Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως πρέπει να πιστεύεις συνεχώς πως το άλλο σου μισό θα σε απατήσει αλλά πως πρέπει να προστατεύσεις ότι έχεις για να έχεις.

Βάλτε όρια κάπως έτσι…

Όταν βρίσκεστε με άτομα του άλλου φίλου δεν είναι ανάγκη να έρχεστε πολύ κοντά.Εννοείται πως θα βρεθείτε και με φίλους και με πολλά άλλα άτομα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να δίνετε δικαιώματα.

Δεν υπάρχει λόγος να παραβιάζετε τις αποστάσεις. Φυσικά και θα χρειαστεί να αγκαλιάσετε και να φιλήσετε κάποιον φιλικά αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξεπεράσετε τα όρια. Μην χρησιμοποιείτε λέξεις που χρησιμοποιείτε μόνο στον/στην σύντροφό σας. Πάντα να είστε ευγενικοί και να προσέχετε την συμπεριφορά σας απέναντι στους άλλους.

Τα μηνύματα, τα email και τα τηλεφωνήματα από άλλους ανθρώπους δεν είναι μυστικό. Οι κωδικοί  πρόσβασης είναι ελεύθεροι στον / στην σύντροφό σας  και δεν υπάρχει κανένας λόγος να τους έχετε κρυφούς. Εκτός αν όντως έχετε να κρύψετε κάτι.Δεν είπαμε σε όλα να έχετε κοινούς λογαριασμούς, απλά δεν χρειάζεται να κρατάτε μυστικά.

Πάντα όταν είστε μαζί κοιτάξτε στα μάτια ο ένας τον άλλον.Μην κοιτάτε απροκάλυπτα γύρω γύρω. Ο άνθρωπος που συνοδεύετε σας είναι πολύτιμος και για αυτό αξίζει την προσοχή σας. Πρέπει να νιώθει πως είστε εκεί για εκείνον και για κανέναν άλλο. Οι πειρασμοί είναι πολλοί αλλά πρέπει να τον κάνετε να νιώθει ιδιαίτερα και μοναδικά.

Μην ξεχνάτε ποτέ τα πράγματα που είναι σημαντικά για εκείνον/η. Είτε είναι κάτι μικρό ή μια σημαντική ημερομηνία ή μια επέτειος. Πάντα πρέπει να θυμάστε όσα τους κάνουν ευτυχισμένους και να φροντίζετε να τους κάνετε χαρούμενους.

Ποτέ μην μιλάτε κρυφά με κάποιον. Οι συζητήσεις στο τηλέφωνο με άτομα που δεν γνωρίζετε τόσο καλά δεν είναι κρυφές.Μην πάτε σε άλλο δωμάτιο για να μιλήσετε και να πείτε αυτά που θέλετε. Το άλλο σας μισό έχει κάθε δικαίωμα να ακούει. Επίσης όποτε συναντάτε κάποιον στον δρόμο που εκείνος/η δεν γνωρίζει οφείλεται να του συστήσετε τον/την σύντροφό σας.

Όταν υποσχεθήκατε πως θα είστε πιστοί στον/στην σύντροφό σας δεν είχατε συνειδητοποιήσει πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να κρατήσετε την υπόσχεσή σας. Πάντα είναι δύσκολο να κρατήσετε μια υπόσχεση όμως πρέπει να το κάνετε αν θέλετε να κρατήσετε και τον γάμο σας….

babyradio.gr– Άννα Κ.

Οι χωρισμένες μητέρες αξίζουν τον σεβασμό σου

Τελικά οι καλοί φίλοι είναι υποκατάστατο της οικογένειας;

Τι θα ήθελε να ξέρετε ένας γιατρός που είναι ήδη γονιός…