Δεν άλλαξε η ζωή μου τώρα που έγινα γονιός. Οι λεπτομέρειες άλλαξαν!

Όταν ήμουν έγκυος μου έλεγαν: “Κοιμήσου τώρα που μπορείς.”

‘Η απλά χαμογελούσαν και μου ευχόντουσαν καλή τύχη.

Ναι φυσικά και η ζωή σας δεν θα είναι ποτέ η ίδια. Όμως είναι οι μικρές λεπτομέρειες που άλλαξαν την καθημερινότητα. Είναι φορές που δεν μπορώ να θυμηθώ πως ήταν η ζωή μου πριν γίνω γονιός.

Πριν γίνω γονιός  ποτέ δεν πήγαινα πουθενά χωρίς να βάλω κραγιόν και make up. Όταν έγινα  με ένοιαζε πως θα χάσω μερικά κιλά και περνούσε και μια μέρα που μπορεί να μην είχα δει τον εαυτό μου στον καθρέφτη.Είχα πιο σημαντικά πράγματα να κάνω όπως το να ταΐσω και να φροντίσω τα παιδιά μου.

Τα σαββατοκύριακα πλέον έχουν άλλο νόημα. Πριν κάνω παιδιά τα σαββατοκύριακα ήταν για ξεκούραση, ύπνο και ταινίες. Πλέον είναι αγκαλιές με μικροσκοπικά ανθρωπάκια στο κρεβάτι, παιδικά μενού σε φαγάδικα  και βραδιές με τηλεόραση στο σπίτι.

Οι προτεραιότητές μου είναι διαφορετικές. Μπορεί να μην είδα το τελευταίο επεισόδιο στο “Μπρούσκο” αλλά με ενδιαφέρει να διαβάσουν τα παιδιά μου για την επόμενη μέρα και να είναι έτοιμα για το σχολείο.

Λάτρευα τα ψώνια. Τώρα όμως λατρεύω  να ψωνίζω για τα παιδιά μου και σκέφτομαι πρώτα τι χρειάζονται εκείνα και μετά εγώ.Αναπολώ τις ημέρες που τα ποδαράκια τους έμπαιναν σε μικροσκοπικά παπουτσάκια και σκέφτομαι πότε μεγάλωσαν κιόλας.

Όταν ήμουν μικρή οι γονείς μου ήταν το στήριγμά μου ακόμη και όταν μαλώναμε.Τώρα που έγινα γονιός συνειδητοποίησα πόσο δίκιο είχαν και πόσο χρήσιμη είναι η εμπειρία τους.Αναρωτιέμαι πως επέζησαν οι γονείς μου με τόσες ανησυχίες και άγχη και σκέφτομαι ότι ίσως να τα καταφέρω και εγώ τελικά.

Είναι φορές που δεν μπορώ να κοιμηθώ ενώ νυστάζω, που δεν μπορώ να ανασάνω, να φάω.Δεν είμαι και τόσο αγχωτική  αλλά με ενδιαφέρει να είναι πρώτα καλά τα παιδιά μου και μετά τα υπόλοιπα. Έτσι είναι αυτά!

Πριν γίνω μαμά δεν συζητούσα ανοιχτά για το σώμα μου ή για κακάκια μωρών. Τώρα όλα αυτά είναι στην καθημερινότητά μου και συζητάω με άλλες μαμάδες πράγματα που παλιά θεωρούσα αηδιαστικά.Δεν είμαι η μόνη μαμά που τα λέω αυτά όλοι μας τα συζητάμε μεταξύ μας. Έτσι δεν είναι;

Πάντα θεωρούσα την ζωή ευλογία.Όταν αρρώσταινα από ένα συνάχι, ένιωθα πως ήρθε το τέλος του κόσμου. Από τότε που έγινα μαμά, δεν έχω μέρες ασθένειας και δεν παίρνω ρεπό. Τα παιδιά μου βασίζονται σε εμένα και ένα συνάχι δεν πρόκειται να με ρίξει κάτω!

Ναι, η ζωή μου άλλαξε λίγο τώρα που έγινα γονιός αλλά κάνω τα ίδια πράγματα που έκανα και πριν απλά…λίγο διαφορετικά!

babyradio.gr– Κατερίνα Π.

Το να φωνάξετε σε ένα παιδί δεν σας κάνει ήρωα…

Αυτά είναι τα όρια που προστατεύουν έναν γάμο!

8 τρόποι για να μην χάνω πια τον έλεγχό σαν μαμά!