“Μαμά, γιατί ο Θεός αφήνει να συμβούν όλα αυτά;”

Ήταν ένα κυριακάτικο πρωινό. 

Καθόμασταν με τις πιτζάμες μας και βλέπαμε καρτούν.Εκείνη την στιγμή έρχεται η κόρη μου και κουρνιάζει στην αγκαλιά μου. Και τότε με ρώτησε αυτό που φοβόμουν:

“Μαμά, γιατί ο Θεός αφήνει να συμβούν κακά πράγματα;”

Μια ερώτηση που κάνω και εγώ συχνά  στον εαυτό μου, παρακαλώντας για απαντήσεις.Αναρωτιέμαι συχνά για ποιον λόγο υποφέρουν μικρά παιδιά αλλά και ενήλικες από θανατηφόρες ασθένειες. Γιατί κακοποιούν παιδιά;Γιατί σκοτώνουν αθώους ανθρώπους;

Προσπαθώ να σκεφτώ πως ο Θεός έχει ένα βαθύτερο σχέδιο για εμάς. Ακόμη και αν περνάμε δύσκολα ή συμβαίνει κάτι δυσάρεστο είναι για να σκεφτούμε πως πρέπει να αλλάξουμε και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Πρέπει να σκεφτόμαστε πως  όταν συμβεί κάτι κακό εμείς πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να το αλλάξουμε.

Τα παιδιά μας λοιπόν πρέπει να το γνωρίζουν αυτό.

Πρέπει να ξέρουν πως ο Θεός δεν επεμβαίνει πάντα επειδή μας δίνει την ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και να κάνουμε το σωστό και όχι αυτό που μας βολεύει. Πολλές φορές οι άνθρωποι δεν βλέπουν το σωστό και κάνουν κάτι πολύ κακό αλλά ο Θεός μας δίνει και άλλες ευκαιρίες επειδή ελπίζει πως θα αλλάξουμε.

Δεν χρειαζόμαστε μια ξεκάθαρη απάντηση.

Ο Θεός είναι αρκετός για εμάς.Η ζωή πάντα θα είναι δύσκολη για εμάς επειδή πρέπει να αντιμετωπίζουμε δυσκολίες για να προσπαθούμε περισσότερο. Μερικές δυσκολίες είναι μεγαλύτερες από κάποιες άλλες αλλά εμείς πρέπει πάντα βαθιά μέσα μας να ζητάμε από τον Θεό να μας βοηθήσει.

Ο Θεός είναι το φως μας στις σκοτεινές μας στιγμές. Είναι η ελπίδα μας όταν νιώθουμε πως θέλουμε να τα παρατήσουμε.

Αυτά είπα στην κόρη μου.

Δυστυχώς κανείς μας δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση σε μια τέτοια ερώτηση, αλλά είδα στα μάτια της την ελπίδα και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

babyradio.gr– Άννα Κ.

Αγαπητά μου παιδιά, σας ανακοινώνω πως δεν υπάρχει ελευθερία λόγου στο σπίτι μας…

Τι δεν πρέπει  ΠΟΤΕ να λέμε σε ένα παιδί όταν κλαίει!

ΝΥΦΗ-ΠΕΘΕΡΑ=ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ Χ!