Το παραδέχομαι, πως οι υγιεινές συνήθειες δεν είναι και τόσο εύκολες για εμάς…

Με τρία μικρά παιδιά, ο σύζυγός μου και εγώ αισθανόμαστε πολύ πίεση προκειμένου να τους διδάξουμε υγιεινές συνήθειες.

Προσπαθούμε καθημερινά  να τους μάθουμε πολλά πράγματα που έχουν να κάνουν με την υγιεινή.Πρέπει οπωσδήποτε να μεγαλώσουμε υγιείς ενήλικες . Ωραίο ακούγεται στα λόγια. Στην πράξη όμως δεν είναι και τόσο εύκολο.

Αποφασίσαμε λοιπόν να ξεκινήσουμε κάπως έτσι.

Προσωπικά δεν τρελαίνομαι για την γυμναστική και δεν θέλω να κάνουν τα ίδια λάθη τα παιδιά μου.

Θέλω να ασκούνται και να έχουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και για αυτό τον λόγο κινούμαστε και ασκούμαστε  συνεχώς.Τα παιδιά μου δεν ξέρουν ότι ασκούμαστε αλλά ξέρουν πως θα πάμε βόλτα με το ποδήλατο, θα παίξουμε ποδόσφαιρο και να τρέξουμε σε ένα πάρκο.

Πλέον κάνω και μια προσπάθεια παραπάνω να γυμναστώ για να τους δώσω το καλό παράδειγμα.

Κανείς μας δεν βγαίνει έξω από το σπίτι χωρίς να προστατεύσει τον εαυτό του και το δέρμα του. Είτε είναι αντηλιακό είτε καπέλο ή γυαλιά το δέρμα μας είναι ότι πιο σημαντικό έχουμε. Κανείς δεν θέλει ένα δέρμα γεμάτο κοκκινίλες και εγκαύματα. Για αυτό ακόμη και τον χειμώνα έχουμε μαζί μας πάντα μια αντηλιακή κρέμα.

Η διατροφή ξεκινάει από το σπίτι.Προσπαθούμε να τρώμε υγιεινά και ακολουθώντας μια φυσιολογική διατροφή.Φυσικά θα κάνουμε και ατασθαλίες και θα παραγγείλουμε και καμιά φορά απ’ έξω αλλά προσπαθούμε αρκετά μπορώ να πω.Τα λαχανικά είναι μέρος της διατροφής των παιδιών μου και πολλές φορές ασχολούμαστε με μαθήματα κηπουρικής στο μπαλκόνι μας για να μάθουν πόσο θρεπτικά είναι τα λαχανικά και τα φρούτα στην ζωή μας.

Το πλύσιμο των δοντιών είναι μια πονεμένη ιστορία για τους περισσότερους γονείς. Προσπαθούμε λοιπόν να πλένουμε τα δόντια μας πρωί και βράδυ, παίζοντας παιχνίδια ή “πλένοντας “πρώτα τα δόντια της Barbie και του Spiderman. Οι οδοντόβουρτσες που έχουν τα παιδιά μας είναι όσο πιο παιχνιδιάρικες γίνεται και οι οδοντόκρεμες έχουν ωραία γεύση. Τι να κάνουμε; Αν θέλουμε αστραφτερό χαμόγελο, δεν γίνεται αλλιώς.

Αυτές οι συνήθειες έχουν να κάνουν  με την σωματική υγεία. Όμως υπάρχει και η ψυχική υγεία των παιδιών μας. Κάθε μέρα τρέχουμε από την μια δραστηριότητα στην άλλη, έχουμε πάρα πολλά πράγματα να κάνουμε και τα πιέζουμε αρκετά συχνά.

Τι κάνουμε λοιπόν; Διάλειμμα!

Διάλειμμα από τις ηλεκτρονικές συσκευές, τα Tablet ,την τηλεόραση. Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε πέρα από τις συσκευές αυτές.Μπορούμε να μιλήσουμε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε ή απλά να χαλαρώσουμε και να μιλήσουμε.

Εσείς ποιες υγιεινές συνήθειες διδάσκετε στα παιδιά σας;

babyradio.gr- Γεωργία Τ.

Γιατί δεν έκοψα τον ομφάλιο λώρο του παιδιού μου

«Μαμά, γιατί ο Θεός αφήνει να συμβούν όλα αυτά;»

ΝΥΦΗ-ΠΕΘΕΡΑ=ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ Χ!