Όταν μια μαμά αμφισβητεί τις αποφάσεις σου, στην πραγματικότητα αμφισβητεί τις δικές της…

Αν είσαι μαμά σημαίνει πως κάποια στιγμή κατά την διάρκεια της μητρότητας θα νιώσεις πως σε κατακρίνουν.

Σε εμένα έχει συμβεί πολλές φορές.

Ένιωσα ότι με κατέκριναν όταν…

Αποφάσισα να επιστρέψω στην δουλειά μετά από τα δυο μου παιδιά.

Αποφάσισα να παρατήσω την δουλειά μου μετά το τρίτο μου παιδί.

Θήλασα.

Τάισα το μωρό μου με έτοιμο γάλα.

Όταν έχασα γρήγορα τα κιλά της εγκυμοσύνης στα δυο πρώτα μου παιδιά.

Όταν πήρα κιλά και δεν τα έχασα στο τρίτο μου παιδί.

Όταν άργησα να πάρω το παιδί μου από τον παιδικό σταθμό.

Αυτές είναι μόνο μερικές στιγμές που ένιωσα έτσι αλλά νομίζω ότι καταλαβαίνετε τι θέλω να πω.Έτσι ακριβώς είναι όταν κάποιος κατακρίνει την κάθε σου απόφαση.

Όμως συνειδητοποίησα κάτι.Δεν φταίμε εμείς.

Εκείνες φταίνε.

Όταν μια μαμά  αμφισβητεί τις αποφάσεις σου, στην πραγματικότητα αμφισβητεί τις δικές της.

Σωστά;

Το αμέσως επόμενο σημαντικό πράγμα που έχει να κάνει με τις μαμάδες πέρα από την εξάντληση και την κούραση είναι η άμεση αμφισβήτηση των αποφάσεών τους.

Μήπως πληγώνω τα παιδιά μου επειδή επέστρεψα στην δουλειά; Είναι έτοιμο το παιδί μου για στερεή τροφή; Είναι το σωστό σχολείο για το παιδί μου; Μήπως το μωρό μου άργησε να περπατήσει;

Και αυτή η ιστορία δεν τελειώνει ποτέ.

Όταν λοιπόν βλέπουμε κάποιον να παίρνει διαφορετικές αποφάσεις από τις δικές μας, τότε αμφισβητούμε τις δικές μας αποφάσεις ακόμη περισσότερο και αυτό μας τρελαίνει!

Είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις και να απαντήσεις σε κάποιον που σε κατακρίνει.Είναι δύσκολο να υπερασπιστείς τον εαυτό σου.

Όταν μια μαμά λέει πως λατρεύει την δουλειά της και αναρωτιέται πως τα καταφέρνουμε εμείς στο σπίτι νιώθει ενοχές που δουλεύει και δεν βλέπει τόσο πολύ τα παιδιά της.

Όταν παραπονιούνται για τον άντρα τους σε εσάς δεν το κάνουν για να τους βρείτε μια λύση αλλά να πείτε και εσείς τα δικά σας παράπονα για να νιώσει πως δεν είναι μόνη της.

Όταν μια μαμά λέει πως ανησυχεί για εσάς είναι αλήθεια από την μια αλλά από την άλλη θέλει να την ευχαριστήσετε για το ενδιαφέρον της και να της πείτε έναν καλό λόγο.

Όταν μια μαμά σου κάνει κοπλιμέντα για κάτι όπως την άδεια μητρότητας που μπορεί να έχετε , την βοήθεια στο σπίτι από την πεθερά σας ή από τον άντρα σας τότε θέλει να της επισημάνετε πως και εκείνη είναι τυχερή σε άλλα επίπεδα.

Για αυτό την επόμενη φορά που θα θέλετε να ουρλιάξετε στην μαμά που σας κατακρίνει, σκεφτείτε τα παραπάνω και απαντήστε…αναλόγως!

babyradio.gr- Γεωργία Τ.

«Μαμά, γιατί ο Θεός αφήνει να συμβούν όλα αυτά;»

Μια εγκυμονούσα μπαλαρίνα λέει: «Αγαπήστε το σώμα σας»

Η μέρα που πρωτοάκουσα το «μαμά»…