Ορίστε ποιες χρειάζονται την βοήθεια των μαμάδων…

Βγάζω το καπέλο στις μόνες μαμάδες.

Πάντα άκουγα πως το να είσαι μόνος γονιός είναι δύσκολο αλλά ποτέ δεν καταλάβαινα πως ήταν τόσο δύσκολο μέχρι που έχασα τον άντρα μου 4 χρόνια πριν.

Ξαφνικά λοιπόν, έγινα μια μόνη μαμά 4 παιδιών και ήμουν πιο τρομοκρατημένη από ποτέ. Τα χρόνια που πέρασαν ένιωθα απομονωμένη, αβοήθητη και ανήμπορη σε ότι αφορά την ανατροφή των παιδιών μου.

Σαν εμένα, οι φίλες σας που είναι  μόνες μαμάδες , δουλεύουν μόνες τους και προσπαθούν να θρέψουν την οικογένειά τους.  Όσο και να μην σας το λένε, χρειάζονται βοήθεια.  Αν έχετε μια φίλη που είναι μόνη μαμά πρέπει να θυμάστε πως οι μικρές πράξεις σας μπορεί να είναι μια τεράστια βοήθεια για εκείνες.

Μπορείτε λοιπόν να ενθαρρύνετε μια μόνη μαμά, κάπως έτσι…

Η μόνη μαμά χρειάζεται κάποιον που να εμπιστεύεται. Ίσως να θέλει να μιλήσει για μια δύσκολη ημέρα, ή για το πως αισθάνεται. Θέλει να έχει φίλους και φίλες με τους οποίους νιώθει ασφάλεια και μπορεί να ανοιχτεί. Το να την ακούσετε, είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να της κάνετε.

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα στην ζωή ενός μόνου γονιού είναι ο τεράστιος αριθμός αποφάσεων που έχει να πάρει. Μια μόνη μαμά παίρνει εκατοντάδες αποφάσεις μόνη της κάθε μέρα. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μια φίλη/ο  που να μπορούμε να εμπιστευτούμε. Σαν φίλη μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις ή να μας δώσετε συμβουλές για να μας βοηθήσετε να πάρουμε μια μεγάλη απόφαση.

Όταν από παντρεμένη , γίνεσαι μόνη η δουλειά σου διπλασιάζεται. Η δουλειά, οι λογαριασμοί, οι υποχρεώσεις, διπλασιάζονται. Πρέπει λοιπόν να καταλάβετε  αν δεν μπορούμε να κάνουμε πράγματα που συνηθίζαμε να κάνουμε. Αν δεν μπορούμε να πιούμε έναν καφέ στο σπίτι, ελάτε σπίτι μας ένα βράδυ που κοιμούνται τα παιδιά. Το καλύτερο θα ήταν να κάνετε κάτι αντί για εμάς επειδή δεν έχουμε χρόνο.

Ο άντρας μου και εγώ μοιράζαμε τις δουλειές και τις διαδρομές. Τώρα πλέον πρέπει να βρίσκομαι σε δυο μέρη ταυτόχρονα. Μπορείτε να γίνετε ο άλλος μας οδηγός. Μαζί με τα παιδιά σας πάρτε και τα δικά μου όταν δεν προλαβαίνω.

Οι παντρεμένοι γονείς μπορούν να στηρίζουν ο ένας τον άλλο στις δύσκολες μέρες. Οι μόνοι γονείς πρέπει να το κάνουν μόνοι τους. Γίνετε λοιπόν οι υποστηρικτές μας. Πείτε μας έναν καλό λόγο ή επιβεβαιώστε την απόφασή μας ότι κάνουμε κάτι σωστά.

Όταν έχασα τον άντρα μου ανησυχούσα αν θα αλλάξουν οι φιλίες που είχα πριν.  Μπορεί η ζωή μας να είναι διαφορετική αλλά αυτό δεν πρέπει να επηρεάζει την φιλία μας. Εξάλλου, οι καλοί και πιστοί φίλοι φαίνονται στα δύσκολα.

Τώρα πλέον ξέρετε πως μπορείτε να μας βοηθήσετε. Έτσι δεν είναι;

babyradio.gr- Φ.Β.

Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να δώσω στην εκκλησία μια ευκαιρία…

«Η ασφάλεια της αγάπης…»

Γιατί δεν πρέπει να μένετε σε έναν δυστυχισμένο γάμο για χάρη των παιδιών