Μαμάδες! Απαγορεύω να παραπονιέστε για τα παρακάτω…

Όλες μας παραπονιόμαστε.

Περνάμε δυσκολίες, έχουμε να κάνουμε τόσα πράγματα….Τα γνωστά που λέμε συνήθως εμείς οι μαμάδες.

Και εγώ. Είναι φορές που με πιάνει η γκρίνια μου. 

Όμως όσο γκρινιάρα και να είμαι, υπάρχουν κάποια πράγματα για τα οποία απαγορεύω στον εαυτό μου να παραπονεθεί και να γκρινιάξει. Το ίδιο όμως απαγορεύω και σε όλες τις μαμάδες. Πριν με πείτε δικτάτορα αφήστε με να σας εξηγήσω.

Βγαίνουμε για καφέ όλες οι μαμάδες παρέα. Και μπράβο μας που τα καταφέραμε να βγούμε! Τότε αρχίζουν οι γκρίνιες και τα παράπονα που όταν τα ακούω, θέλω να ουρλιάξω και να φύγω τρέχοντας και ας κανόνιζα αυτή την συνάντηση εδώ και μια εβδομάδα.

Αρχίζουν να λένε λοιπόν τα παράπονά τους κάπως έτσι…

“Η κόρη μου που είναι 5 χρονών κοιμάται 3 αντί για 2 ώρες το μεσημέρι. Δεν αντέχω!” Πλάκα μας κάνεις έτσι; Υπάρχουν ακόμη τα παιδιά που κοιμούνται το μεσημέρι;

“Τα ρούχα στο τάδε μαγαζί είναι πολύ μεγάλα πλέον. Δεν μπορώ να ψωνίσω γιατί δεν μου κάνουν.”  Έχασες τα κιλά της εγκυμοσύνης και γκρινιάζεις; Αλίμονο σε εμάς που παλεύουμε ακόμη!

“Η πεθερά μου πάλι θα έχει τα μωρά στο σπίτι. Με τον άντρα μου δεν ξέρουμε που να βγούμε σήμερα. Εντάξει καλά κάνει και προσφέρεται να τα κρατήσει αλλά θέλω να μείνω και λίγο σπίτι.” Μάλλον έλειπες πριν όταν έλεγα πως κανονίζω αυτή την συνάντηση εδώ και μια εβδομάδα. Ε;

“Τα παιδιά μου είναι στο σχολείο όλη μέρα. Μου λείπουν. ” Δεν πήγαν στο στρατό, σχολείο πήγαν.

“Μερικές φορές είναι τόσο ήσυχα τα παιδιά μου που δεν έχω τι να κάνω. “ Εγώ πάντως έχω πολλά πράγματα να κάνω.

Απαγορεύω επίσης τα παράπονα που ξεκινούν κάπως έτσι: “Πως νευριάζω όταν ο άντρας μου βάζει πλυντήριο/καθαρίζει το μπάνιο/ πάει σούπερ μάρκετ και ξεχνάει να…” Από την στιγμή που τα κάνει αυτά δεν υπάρχει παράπονο.

“Σκέφτομαι να σταματήσω τον θηλασμό, έχω χάσει πολλά κιλά.”  Ναι, πραγματικά είναι σοβαρός λόγος να σταματήσεις τον θηλασμό.

“Είναι φορές που από τον πολύ ύπνο, νιώθω κουρασμένη όλη μέρα.” Και εγώ, αλλά από την έλλειψη ύπνου.

” Έπρεπε να βλέπατε τον άντρα μου σήμερα. Είναι κουρασμένος επειδή ξυπνούσε για το μωρό.”  Μάλιστα. Άλλα νέα; Τι φαγητό θα κάνεις σήμερα;

babyradio.gr- Κατερίνα Π.

Ορίστε ποιες χρειάζονται την βοήθεια των μαμάδων…

Ναι, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να φωνάξω…

Δεν είναι όλες οι θετές μητέρες κακές, όπως στα παραμύθια…