Από οποιονδήποτε άλλο περίμενα αυτή την αντίδραση αλλά όχι από μια μαμά…

Η ημέρα μου ξεκίνησε στραβά.

Άργησα για την δουλειά μου και άργησα να πάω τα παιδιά μου στο σχολείο.

Θα μου πείτε σε όλους μπορεί να συμβεί αυτό. Όμως  λένε ότι η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και για αυτό θα σας πω πως συνεχίστηκε η μέρα μου.

Το απόγευμα βγήκα με τα παιδιά μου την καθιερωμένη μας βόλτα στην παιδική χαρά.

Ο γιος μου έπαιζε στην τραμπάλα και η κόρη μου έπαιζε με τα παιχνίδια της μαζί με κάποια άλλα κοριτσάκια. Όλα κυλούσαν ήρεμα.

Απέναντί μου καθόντουσαν 3 μαμάδες καλοντυμένες με αρκετά επίσημα ρούχα για παιδική χαρά.

Παρακολουθούσα τα παιδιά μου και για μια στιγμή γύρισα το βλέμμα μου αλλού. Ψάχνω να δω τον γιο μου και τον βλέπω να χοροπηδάει σε μια λακούβα με λάσπες. Μέχρι να πάω να τον πάρω είχε βουτήξει με το κεφάλι. Φανταστείτε δηλαδή ένα παιδί καλυμμένο με λάσπες μέχρι το κεφάλι. Καταπληκτικό ε;

Εκείνη την στιγμή που έτρεχα να μαζέψω το παιδί μου είδα εκείνες τις κυρίες να με κοιτάνε και να κουνάνε τα κεφάλια τους με αποστροφή.

Κρατώντας τον γιο μου από το χέρι  πάω να πάρω την κόρη μου. Η κόρη μου αποφάσισε να ανέβει στον τοίχο αναρρίχησης του πάρκου και δεν ήθελε να κατεβεί. Της είπα να κατέβει αλλά δεν κατέβαινε με τίποτα. Ανεβαίνω και την παίρνω  από το χέρι. Εκείνη άρχισε να γκρινιάζει και να κλωτσάει από εδώ και από κει. Άρχισα και εγώ να φωνάζω.

Κάποια στιγμή τις άκουσα να λένε δυνατά: Μα καλά δεν μπορεί να μαζέψει τα παιδιά της;

Φυσικά και μπορώ να μαζέψω τα παιδιά μου και ξέρω πώς να επιβληθώ. Απλά εκείνη την στιγμή έφτασα στα όριά μου.

Το ξέρω πως δεν θα έπρεπε να φωνάζω και πως θα έπρεπε να κρατήσω την ψυχραιμία μου. Αλλά δεν μπόρεσα.  Με  τον γιο μου καλυμμένο με λάσπες και την κόρη μου να μην κατεβαίνει έχασα την υπομονή μου. Εσείς τι θα κάνατε;

Αυτό όμως δεν δίνει το δικαίωμα σε καμία μαμά ή σε κανέναν άλλον άνθρωπο να σχολιάζει  τον τρόπο προσέγγισής μου. Από οποιονδήποτε άλλο  θα μπορούσα να το περιμένω, αλλά από μια μαμά που έχει βιώσει παρόμοια περιστατικά, περίμενα περισσότερη υποστήριξη.

Αν όχι υποστήριξη έστω ένα πακέτο χαρτομάντιλα για να σκουπίσω το πρόσωπο του γιου μου…

Τελικά δεν πήρα τίποτα από τα δύο …

babyradio.gr– Άννα Κ.

Το «σύνδρομο» του μεσαίου παιδιού…

Λίγα λόγια για το ντροπαλό παιδί…

Στον γιο μου που είναι ο μικρότερος αδερφός….