7 φυσικές συνταγές για να απαλύνετε τα τσιμπήματα κουνουπιών

7 φυσικές συνταγές για να απαλύνετε τα τσιμπήματα κουνουπιών

απαλύνετε τα τσιμπήματα κουνουπιών

Φυσικοί τρόποι να περάσει ο πόνος άμεσα!

[babyPostAd]Το καλοκαίρι, εκτός από παιχνίδια, ανεμελιά και διακοπές υπάρχουν και τα κουνούπια, τα οποία για κάποιο λόγο φέτος δείχνουν να έχουν πολλαπλασιαστεί και να κυκλοφορούν σε σμήνη! Τα τσιμπήματα των κουνουπιών μπορεί μερικές φορές να είναι πιο ενοχλητικά και από τα ίδια τα κουνούπια και τα παιδιά είναι πάντα ο αγαπημένος τους στόχος. Αυτή τη φορά όμως δε θα σας προτείνουμε φυσικό αντικουνουπικό όπως την προηγούμενη φορά, αλλά συμβουλές για μετά το τσίμπημα ώστε να νιώσει το παιδί σας ανακούφιση και λιγότερο κνησμό.

  1. Αλόε Βέρα. Το φυσικό συστατικό του φυτού το οποίο απλώνετε πάνω στο τσίμπημα και απαλύνει το τσίμπημα χάρη στις αντισηπτικές του ιδότητες. Μπορείτε να το βρείτε απευθείας από το φυτό, αν κόψετε μια άκρη του και απλώσετε το υγρό που θα βγει απο μέσα, στην “τσιμπημένη” περιοχή ή το αγοράζετε απο φαρμακεία σε υγρή μορφή ή τζελ.
  2. Μέλι. Ναι, καλά διαβάσατε το γνωστό σε όλους μέλι μας το οποίο έχει και αντιμικροβιακές ιδιότητες και το απλώνουμε απευθείας στην περιοχή για να νιώσει το παιδί μας καλύτερα.
  3. Ξύδι. Χάρη στην οξύτητά του το ξύδι βοηθάει και καταπραύνει το τσίμπημα του κουνουπιού, έχοντας και αυτό αντισηπτικές ιδιότητες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και μηλόξυδο.
  4. Νερό με  μπέικιν σόδα. Ανακατεύοντας τα 2 αυτά συστατικά θα σχηματιστεί μια τύπου πάστα η οποία μπορεί στη συνέχεια να απλωθεί και να απαλύνει τον δερματικό ερεθισμό που έχει προκαλέσει το τσίμπημα του κουνουπιού.
  5. Αιθέρεα έλαια. Τα έλαια αυτά προκαλού άμεση ανακουφιση από τσίμπήματα κουνουπιών όταν έρθουν σε επαφή με το δέρμα του παιδιού. Ροζμαρυ(rosemary), τειόδεντρο (tea tree), και λεβάντα είναι τα πιο γνωστά για αυτή τη δουλειά. Δεν το προτείνουμε σε πολύ μωρά γι αυτο ρωτήστε τον παιδιάτρό σας.
  6. Σαπούνι. Μια στεγνή μπάρα σαπουνιού μπορεί να βοηθήσει στο να ανακουφιστεί προσωρινά το ενοχλητικό “φάγωμα” απο ένα κουνούπι. Απλά τρίβετε πάνω στην περιοχή τυ τσιμπήματος.
  7. Αλατόπαστα. Ανακατέψτε σκόνη αλατιού με ελάχιστη ποσότητα νερού μέχρι να σχηματιστεί μια αλατόπαστα. Απλώστε την στην περιοχή του τσιμπήματος καθώς το αλάτι, χάρη στις αντισηπτικές του ιδιότητες, βοηθάει στην άμεση ανακούφιση του δέρματος και του κνησμού.

Γενικότερα, σε περιοχές με πολλά κουνούπια φορέστε τους μακρύ παντελόνι/παντελόνες και κάλτσες ώστε να καλύψετε όσο το δυνατόν εκτεθειμένες περιοχές δέρματος. Αποφύγετε περιοχές με λιμνάζοντα νερά ή που μόλις έχουν ποτίσει γιατί εκεί μαζεύονται τα κουνούπια. Προτιμήστε να βάλετε στο δωμάτιο του παιδιού μια κουνουπιέρα η οποία πραγματικά θα το προστατέυει τα βράδυα που τα κουνούπια κάνουν έφοδο στα δερματάκια των παιδιών.

 Πηγή: childit.gr