Οι 7 καλύτερες χρωματικές επιλογές για το παιδικό δωμάτιο!

Οι 7 καλύτερες χρωματικές επιλογές για το παιδικό δωμάτιο!

παιδικό δωμάτιο

Η επιλογή του χρώματος των τοίχων για το πρώτο του δωμάτιο είναι σημαντική υπόθεση και η απόφαση μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη αν είσαι απαιτητικός γονέας. Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το χρώμα των τοίχων, θέτει τη βάση για τη διακόσμηση του δωματίου. Αποτελεί τον καμβά και δίνει προσωπικότητα σε κάθε άλλο που περιέχεται στο χώρο. Είναι σίγουρα το βασικό συστατικό, στο οποίο καλούμαστε να προσθέσουμε καρυκεύματα από υφάσματα και αξεσουάρ έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο αριστούργημα, μέσα στο οποίο τα παιδιά μας θα μεγαλώσουν, θα εκπαιδευτούν και θα ανθίσουν.

[babyPostAd]Ας δούμε δέκα υπέροχες εναλλακτικές επιλογές χρωμάτων για το δωμάτιο του:
celery sticks

1. Πράσινο του σέλερι
Αυτή η απαλή, καθησυχαστική απόχρωση του πράσινου είναι δημοφιλής για βρέφη και των δυο φύλων και σε όσους επιθυμούν πιο γήινες αποχρώσεις.

ροζ μωβ2. Ροζ της τσιχλόφουσκας με μοβ του πάγου Είτε επιλεγούν μεμονωμένα, είτε συνδυασμένα, σίγουρα αποτελούν παράδειγμα μιας πιο παραδοσιακής χρωματικής προσέγγισης για το παιδικό δωμάτιο. Αν αναζητάς ένα κοριτσίστικο ροζ μοτίβο, η συγκεκριμένη απόχρωση του ροζ είναι όμορφη και δεν παραπέμπει αποκλειστικά σε μωρό, αλλά αφορά και μεγαλύτερα κοριτσάκια. Επίσης, είναι πολύ πιο χαλαρωτικό σε σχέση με ένα φωτεινό ροζ.

sweet boy3. Γλυκό γαλάζιο Η τέλεια επιλογή αν αποζητάς να δημιουργήσεις ένα χαλαρωτικό και δροσερό περιβάλλον για το μωρό σου. Επίσης, το γαλάζιο χρώμα είναι μια κλασική απόχρωση για αγορίστικο δωμάτιο, ενώ ο συγκεκριμένος τόνος έχει την ελαστικότητα να προσαρμόζεται στις αλλαγές των επιθυμιών του παιδιού καθώς αυτό μεγαλώνει, αφού δεν είναι καθαρά βρεφική απόχρωση.

pink walnut

4. Γλυκό ροζ με ξύλο καρυδιάς Μια πιο παστέλ απόχρωση του ροζ σε σχέση με το ροζ της τσιχλόφουσκας, είναι το τέλειο φόντο για μοντέρνα έπιπλα στο χρώμα της καρυδιάς.

navy blue

5. Σκούρο πράσινο με ναυτικό μπλεTrendy κλασικά, και τα δυο χρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά,συνδυασμένα με ουδέτερα χρώματα, όπως το λευκό.

yellow

6. Απαλό κίτρινο Γλυκιά απόχρωση που μπορεί να συνδυαστεί με λευκά ή σκούρα ξύλινα έπιπλα. Χαλαρωτικό και ξεκούραστο χρώμα σε αντίθεση με πιο φωτεινούς τόνους του κίτρινου, που κουράζουν.

white grey

7. Ανοιχτό γκρι. Επέλεξε έναν τοίχο για να τον βάψεις γκρι και συνδύασε τον με λευκό στους υπόλοιπους. Αν διαλέξεις κίτρινα ή ροζ αξεσουάρ και υφάσματα για τα έπιπλα και τις κουρτίνες, θα πετύχεις ένα μοντέρνο και παράλληλο ξεκούραστο αποτέλεσμα για το δωμάτιο του μωρού σου.

Πηγή: mommy.gr

Διαβάστε ακόμη:

Φτιάξτε εύκολα, τρισδιάστατα φωτιζόμενα σύννεφα για το παιδικό δωμάτιο!

Τι πρέπει να προσέξετε φτιάχνοντας το παιδικό δωμάτιο

Τα 7 πιο Σημαντικά Tips για Ασφάλεια Μέσα στο Παιδικό Δωμάτιο