7 μικροσκοπικά υπνοδωμάτια για να κλέψετε ιδέες για το δικό σας!

7 μικροσκοπικά υπνοδωμάτια για να κλέψετε ιδέες για το δικό σας!

μικροσκοπικά υπνοδωμάτια

Τα μικροσκοπικά υπνοδωμάτια μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε εξαιρετικό χώρο ακολουθώντας μερικά έξυπνα tips. Αν έχετε μικρό υπνοδωμάτιο μπορείτε εύκολα να το κάνετε να δείχνει μεγαλύτερο ή να του δώσετε στιλ. Γιατί όταν κάτι είναι όμορφο δεν έχει σημασία αν είναι μικρό ή μεγάλο.

Προσθέστε καθρέφτες Οι καθρέφτες κάνουν έναν χώρο να δείχνει μεγαλύτερος, αν τοποθετηθούν σωστά. Ένα μεγάλος καθρέφτης προσθέτει μέγεθος καθώς δημιουργεί την ψευδαίσθηση του χώρου. Οι πολλοί μικροί καθρέφτες μπορεί να μη δίνουν μέγεθος αλλά χαρίζουν στιλ.

Οι καθρέφτες χαρίζουν στιλ και μεγαλώνουν τον χώρο.

Οι καθρέφτες χαρίζουν στιλ κι αν είναι αρκετά μεγάλοι μεγαλώνουν τον χώρο.

Εκμεταλλευτείτε όλους τους χώρους Ο χώρος κάτω από το κρεβάτι δεν πρέπει ποτέ να πηγαίνει χαμένος, ειδικά αν μένετε σε ένα μικροσκοπικό δωμάτιο. Επιλέξτε κρεβάτι με συρτάρια ή τοποθετήστε εσείς καλάθια με πράγματα. Η καλύτερη λύση βέβαια είναι οι πλαστικές σακούλες που μοιάζουν με βαλίτσες και διατηρούν τα πράγματά σας καθαρά χωρίς να συσσωρεύουν σκόνη.

Ένα μικρό δωμάτιο με τόσο χάλια διακόσμηση φαίνεται ακόμα πιο μικρό και άχαρο.

Ένα μικρό δωμάτιο με τόσο χάλια διακόσμηση φαίνεται ακόμα πιο μικρό και άχαρο.

Βάλτε κάτω από τα κρεβάτια σε όλα τα δωμάτια καλάθια και πλαστικές σακούλες για εξοικονόμηση χώρου.

Βάλτε κάτω από τα κρεβάτια σε όλα τα δωμάτια καλάθια και ειδικές θήκες για εξοικονόμηση χώρου.

Δημιουργήστε built-in έπιπλα Αν το δωμάτιό σας είναι πολύ μικρό και δεν έχετε χώρο για επιπλέον συρτάρια ή ντουλάπα, τότε μπορείτε να φτιάξετε built-in συρταριέρα μέσα στον τοίχο.

Φτιάξτε built-in έπιπλα.

Φτιάξτε built-in έπιπλα.

Βάλτε τον σωστό φωτισμό Χρησιμοποιήστε όμορφα φωτιστικά με απαλό φωτισμό που φτιάχνει την ατμόσφαιρα του δωματίου και φωτίζει με τέτοιο τρόπο τις γωνίες ώστε να φαίνεται το δωμάτιο πιο μεγάλο. Αν έχετε μεγάλα παράθυρα αφήστε το φυσικό φως να μπει άπλετο μέσα στο δωμάτιό σας βγάζοντας τις κουρτίνες.

Χρησιμοποιήστε παρόμοια χρώματα Ένα δωμάτιο δείχνει πιο μεγάλο αν επιλέξετε χρώματα στους ίδιους τόνους. Καλύψτε όλες τις μεγάλες επιφάνειες με έπιπλα στα ίδια χρώματα και ενισχύστε βάζοντας μερικά διακοσμητικά σε μια έντονη απόχρωση για περισσότερη ζωντάνια.

Διακοσμήστε με παρόμοιες αποχρώσεις όλο το δωμάτιο.

Διακοσμήστε με παρόμοιες αποχρώσεις όλο το δωμάτιο.

Προσθέστε γραφείο δίπλα στο κρεβάτι Μπορείτε να προσθέσετε ένα μικρό γραφείο δίπλα ακριβώς το κρεβάτι σας ώστε να το χρησιμοποιείτε και ως κομοδίνο αλλά και για να δουλεύετε πάνω σε αυτό. Επιλέξτε ένα όμορφο γραφείο, στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε και ένα φωτιστικό με μαλακό φωτισμό

Βάλτε ένα μικρό γραφείο ακριβώς δίπλα στο κρεβάτι.

Βάλτε ένα μικρό γραφείο ακριβώς δίπλα στο κρεβάτι.

Εκμεταλλευτείτε το ύψος του δωματίου Μπορεί το δωμάτιό σας να είναι μικρό σε μήκος αλλά μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το ύψος του προσθέτοντας ράφια στη μια μεριά του τοίχου. Έτσι θα μπορείτε να αποθηκεύσετε διάφορα πράγματα στα ράφια και να γλυτώσετε χώρο που ούτως ή άλλως δεν σας περισσεύει.

Προσθέστε ράφια για να εξοικονομήσετε περισσότερο χώρο.

Προσθέστε ράφια για να εξοικονομήσετε περισσότερο χώρο.

Ακολουθώντας κάποια έξυπνα τιπς το δωμάτιό σας μπορεί να δείξει πολύ πιο μεγάλο. Εκμεταλλευτείτε την κάθε του γωνία οριζόντια και κάθετα για να δημιουργήσετε έναν χώρο που θα καλύπτει όλες σας τις ανάγκες.

Πηγή: spirossoulis.com

Διαβάστε ακόμη:

5 απλοί τρόποι για να μεταμορφώσετε τα παλιά έπιπλα του υπνοδωματίου σας

Διακοσμήστε το υπνοδωμάτιο με λιγότερα από 50 Ευρώ !