7 Πράγματα που θα πρέπει να σκεφτείτε πριν επιλέξετε το όνομα του παιδιού σας!

C_71_article_1458035_image_list_image_list_item_0_image

Πόσες φορές σας έχει τύχει να  ακούσετε ένα παιδικό όνομα και να αναφωνήσετε:”Καλά γιατί ονόμασε το παιδί του έτσι;Τόσο πολύ το μισεί;” Εγώ πολλές , αλλά δεν μπορώ να πω ονόματα και να θίξω οικογένειες!Αν λοιπόν σκέφτεστε πως θα ονομάσετε το παιδί σας απλά σκεφτείτε τα παρακάτω πράγματα.

Παρατσούκλια.

Τα παρατσούκλια ειδικά στην παιδική  ηλικία μπορεί να ακολουθούν ένα παιδί για όλη του την ζωή και να το πληγώσουν σοβαρά. Για αυτό σκεφτείτε αν αυτό το ινδικό όνομα που πηγάζει από τα βάθη ενός αρχαίου πολιτισμού κάνει μια άσχημη ομοιοκαταληξία ή μπορεί να δημιουργήσει  άσχημα παρατσούκλια.

Πρώην.

Μπορεί να είστε παντρεμένοι αλλά το παρελθόν πολλές φορές δεν ξεγράφεται.Για αυτό καλό θα ήταν να μην ονομάσετε το παιδί σας με το όνομα κάποιου πρώην  συντρόφου γιατί κάποια στιγμή θα σας θυμίσει το παρελθόν.

Παιδιά που ξέρετε με αυτό το όνομα.

Αν ξέρετε πολλά παιδιά μ εαυτό το όνομα μην ονομάσετε το παιδί σας με αυτό το όνομα γιατί απλά θα είναι άλλο ένα παιδί που φωνάζουν το όνομά του και γυρνάνε άλλα 20 άτομα.

Αν είναι όνομα διάσημου ανθρώπου.

Μπορεί κάποιος  να έχει κάνει καριέρα με ένα όνομα το οποίο μπορεί να μην είναι και τόσο εύηχο. Όσο και να  εύχεστε το παιδί σας να ακολουθήσει παρόμοια πορεία αλλά μπορεί και όχι γιατί το όνομα αυτό ακολουθεί έναν διάσημο άνθρωπο και μπορεί να στιγματίσει για πάντα το παιδί σας.

Πως ακούγεται με το επίθετό σας.

Έχει τύχει σε  πολλά ονόματα να κάνουν άσχημη ομοιοκαταληξία  ή να μην συνδυάζεται με το επίθετο. Για αυτό προσέξετε καλά.

Πώς ακούγεται όταν το φωνάζετε

Μπορεί να ακούγεται ωραίο σαν όνομα αλλά σε πάρα πολλές στιγμές της ζωής μας θα φωνάξουν το όνομά μας δυνατά  και τελικά να μην ακούγεται και τόσο ωραίο.

Ονόματα που μοιάζουν σαν επίθετο.

Μη μου πείτε πως δεν έχετε ακούσει ονόματα που μοιάζουν σαν επίθετα ή ακόμη χειρότερα να είναι το επίθετο σε ονομαστική πτώση; Θα ήθελα πολύ να σας πω παραδείγματα αλλά η θέση μου είναι πολύ λεπτή!

Ορθογραφία και συλλαβισμός.

Αν ένα όνομα είναι δύσκολο και στην ορθογραφία και κυρίως στον συλλαβισμό απλά όλοι θα γράφουν πάντα  το όνομα του παιδιού σας λάθος.

Εσείς τι σκεφτήκατε πριν ονομάσετε το παιδί σας;

babyradio.gr- Κατερίνα Π.