Το “αόρατο φορτίο ” που κουράζει τις μαμάδες…

Σήμερα θα έρθει επίσκεψη η πεθερά μου.

Έπρεπε λοιπόν να βάλω το φορεματάκι που πήρε δώρο στην κόρη μου για να χαρεί. Την ντύνω και είναι πανέμορφο το κοριτσάκι μου! Τότε ο άντρας μου, μου λέει πως δεν είναι αυτό το φόρεμα. Εννοείται πως δεν θυμάμαι ποιο φόρεμα της πήρε.

Γιατί;

Επειδή είμαι μαμά.

Είμαι υπεύθυνη στο να θυμάμαι  άλλα πράγματα  και να κάνω άλλα τόσα όπως:

Τα γενέθλια όλων των φίλων και συγγενών και να τους στέλνω ευχετήριες κάρτες.

Να οργανώνω οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Να ψωνίζω για όλους δώρα για το Πάσχα και γενικά για τις γιορτές.

Να οργανώνω τις διακοπές μας.

Να παίρνω τηλέφωνο σε συγγενείς που είναι μακριά.

Να ισορροπώ το πρόγραμμά μου με την οικογενειακή ζωή, την δουλειά μου και την καθημερινότητά μου.

Να κάνω δουλειές και να μαγειρεύω.

Θέλετε και άλλα; Μπορεί όλα αυτά σε κάποιον να φαίνονται ασήμαντα αλλά δεν είναι. Είναι υποχρεώσεις και κάποιος πρέπει να τις κάνει. Είναι υποχρεώσεις που κρατούν μια οικογένεια ενωμένη.

Αυτό όμως είναι και το πρόβλημα όλων των μαμάδων. Όλες αυτές οι υποχρεώσεις μας εξαντλούν συναισθηματικά και σωματικά. Όλο αυτό το βάρος πέφτει στους ώμους των μαμάδων. Είναι βαρύ και ας φαίνεται αόρατο. Η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται να τελειώσει όλο αυτό και συνεχώς όλο και κάτι θα προκύπτει. Το μυαλό μας λοιπόν συνεχώς σκέφτεται πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

Δεν σταματάμε να σκεφτόμαστε και να κάνουμε λίστες ακόμη και όταν ξαπλώνουμε για ύπνο. Κάπως έτσι λοιπόν όλο και κάτι ξεχνάμε. Ξεχνάμε ένα φορεματάκι την μια φορά, την επόμενη ένα τηλέφωνο στην θεία στο χωριό και πάει λέγοντας.  Αφού συνειδητοποιήσουμε πως είμαστε εξαντλημένες  μήπως πρέπει να κάνουμε και κάτι για αυτό;

Αρχικά η συνειδητοποίηση της κατάστασης είναι το πρώτο μεγάλο βήμα. Μετά καλό θα ήταν να μοιράσετε υποχρεώσεις με τον άντρα σας και όταν μεγαλώσουν λίγο τα παιδιά σας να αναλαμβάνουν κάποια καθήκοντα ανάλογα με την ηλικία τους.

Μην ασχολείστε με μικροπράγματα και μην ταλαιπωρήστε χωρίς λόγο. Επικεντρωθείτε στα σημαντικά πράγματα. Τότε θα νιώσετε πως φεύγει σιγά σιγά ένα βάρος από πάνω σας…

babyradio.gr- Άννα Κ.

Αυτή είναι η μέρα μιας εργαζόμενης μαμάς…

Μήπως εσείς οδηγείτε τα παιδιά σας στην άσχημη συμπεριφορά;

Έξυπνα tips για να μάθουν τα παιδιά το μάθημά τους απ΄έξω