Αυτές είναι οι “ιερές” εντολές της εγκυμοσύνης…

o-PREGNANT-facebook

Συγχαρητήρια! 

Περιμένετε παιδάκι και είστε έγκυος! Είναι απλά υπέροχο! Πρόκειται να διανύσετε μια από τις πιο όμορφες περιόδους της ζωής σας. Δεν λέω ότι είναι η πιο όμορφη περίοδος από όλες επειδή ακολουθεί μια ακόμη καλύτερη,  αυτή με εσάς αγκαλιά με το μωρό σας.

Θα ακούσετε πολλά πράγματα κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου. Θα ακούσετε συμβουλές, σχόλια που μπορεί να σας κάνουν να αισθανθείτε άβολα και φυσικά πολλά όμορφα λόγια από ανθρώπους που σας αγαπούν.

Όμως υπάρχουν κάποια πράγματα στα οποία πρέπει να δεσμευτείτε, να ακολουθείτε και να υποστηρίζετε. Είναι οι ιερές εντολές της εγκυμοσύνης.

Αρχικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να απολογήστε  για τυχαίες μυρωδιές που σας κάνουν να αισθάνεστε δυσφορία ή σας προκαλούν αναγούλες. Η κάθε γυναίκα βιώνει ξεχωριστά την εγκυμοσύνη της και την ενοχλούν διάφορα πράγματα. Επίσης μην εξηγείτε για ποιον λόγο είστε εξαντλημένη όταν ανεβαίνετε μια σκάλα ή απλά  επειδή ταξιδέψατε με το αυτοκίνητο. Κουβαλάτε ένα μωρό μέσα σας και δικαιούστε να είστε κουρασμένη.

Οφείλετε στον εαυτό σας να ενημερώνεστε για την εγκυμοσύνη και για τον τοκετό. Όμως δεν χρειάζεται να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες επειδή μπορεί να φοβηθείτε ή να αγχωθείτε. Αν λοιπόν σας φοβίζει μια ιστορία κάποιας έμπειρης μαμάς, επιλέξτε να μην την ακούσετε.

Τα πρώτα χτυπήματα του μωρού σας είναι σημαντικά για το δέσιμό  σας με το μωρό σας και τον άντρα σας και για αυτό πρέπει να τα απολαμβάνετε. Αν δεν θέλετε να αγγίξει κάποιος την κοιλιά σας και σας φέρνει σε δύσκολη θέση έχετε κάθε δικαίωμα να πείτε όχι.

Το όνομα που μπορεί να επιλέξετε από πριν για το παιδί σας πρέπει να είναι ένα όνομα που αγαπάτε και οι δυο και όχι ένα όνομα που επιλέξατε λόγω των ορμονών σας και λόγω της πίεσης που μπορεί να ασκεί κάποιος από την οικογένειά σας.

Μην μπείτε στην διαδικασία να συγκρίνετε τα κιλά που πήρατε με μια άλλη φίλη σας ή ακόμη χειρότερα με μια διάσημη τηλεπερσόνα. Η κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική και κάθε σώμα είναι επίσης διαφορετικό.

Πρέπει επιτέλους να παραδεχτείτε πως η φράση ” τρώω για δύο ” είναι ένας μύθος αλλά οι τυχαίες λιγούρες δεν σχετίζονται απαραίτητα με αυτό. Για αυτό φάτε αυτό που επιθυμήσατε περισσότερο αλλά με μέτρο.

Πάντα να απαντάτε με ένα “ναι” όταν κάποιος προθυμοποιηθεί να σας ανοίξει την πόρτα, να κουβαλήσει κάτι για εσάς ή να σας προσφέρει την θέση του. Μην το παίζετε περήφανη και ανεξάρτητη επειδή δεν ξέρετε πότε θα σας δοθεί η ευκαιρία να ξεκουραστείτε και επειδή δεν ξέρετε πότε θα έρθει η εξάντληση.

Μην αναφέρεστε στον εαυτό σας σαν αγελάδα, ελέφαντας και οποιοδήποτε άλλο θηλαστικό παρόμοιων κυβικών. Δεν είναι ούτε ευγενικό να μιλάτε έτσι και επίσης δεν είστε ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία έγκυος που πήρε κιλά.

Πάντα να θυμάστε πως αυτό το σώμα προετοιμάζεται για να φέρει σε λίγους μήνες ένα θαύμα: Το μωρό σας.

babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα

Αυτός είναι ο λόγος που δεν είμαστε «παρόντες» στις στιγμές των παιδιών μας…

Αυτές είναι οι συμβουλές που θα πρέπει κάποια στιγμή να αγνοήσετε!

«Το μωρό μου δεν θα πάρει το επίθετο του άντρα μου…»