Ένα γράμμα στους γείτονές μου, τώρα που έγινα μαμά…

Αγαπητέ γείτονα, 

Όταν σου λένε πως ένα παιδί μπορεί να αλλάξει τα πάντα, τελικά μάλλον το εννοούν. Δεν μιλάω μόνο για προφανή πράγματα όπως τις προτεραιότητές σου ή το πρόγραμμα ύπνου σου αλλά πολλά απροσδόκητα πράγματα  όπως οι σχέσεις σου με τους ανθρώπους που μοιράζεσαι την ίδια πολυκατοικία ή το ίδιο πεζοδρόμιο.

Για αυτό λοιπόν θα σας πω τι σκέφτομαι κάθε φορά που σας βλέπω να κουρεύετε το γκαζόν ή να βγάζετε τα σκουπίδια. Σκέφτομαι πράγματα που ποτέ δεν θα μπορέσω να σας τα πω πρόσωπο με πρόσωπο.

Συγνώμη που κατέστρεψα την θέα σας όταν έβαλα μια τεράστια κούνια στο πίσω μέρος της αυλής. Όμως δεν λυπάμαι και τόσο που ο γιος μου τρελαίνεται να παίζει και χοροπηδάει πάνω στην κούνια. Όταν τον βλέπω να χαίρεται τόσο πολύ ξεχνάω πως πιάνει αρκετό χώρο και η κούνια και ο τοίχος αναρρίχησης που βάλαμε. Η αλήθεια είναι πως χαίρομαι πιο πολύ που από την άσκηση στην κούνια κοιμάται πιο καλά το βράδυ για αυτό νομίζω ότι άξιζε να χάσετε λίγο από την θέα σας.

Ξέρω πως τελευταία δεν είμαι καλή γειτόνισσα λόγω του τοκετού του δεύτερου παιδιού μου.  Σας υπόσχομαι πως αυτό το στραβωμένο από την νύστα πρόσωπο δεν θα είναι πάντα έτσι και θα κάθομαι πιο πολύ να συζητήσω μαζί σας. Δεν θα σας  λέω ένα απλό γεια και θα φεύγω τρέχοντας για να προλάβω να πάω στην δουλειά. Απλά είστε οι πρώτοι που βλέπω το πρωί που δεν έχω πολλά κέφια και οι τελευταίοι όταν γυρνάω κουρασμένη από την δουλειά.

Μπορεί να ακούσατε δυνατά κλάματα και φωνές χθες το βράδυ και σας ζητώ συγνώμη. Ο λόγος που έκλαιγε το παιδί μου είναι επειδή δεν το άφησα να φάει μπισκότα στις 12 το βράδυ. Τι να κάνω, έπρεπε και εγώ να φωνάξω.

Σας ευχαριστώ που είστε διπλά προσεκτικοί όταν βγάζετε το αυτοκίνητό σας από την αυλή και ελέγχετε μην κρύβεται πουθενά ο γιος μου. Το εκτιμώ πολύ που προσέχετε διπλά και ας ξεχνάω να σας το πω.

Κάθε φορά που μου λέτε πόσο όμορφη και γλυκιά έχω γίνει μετά την εγκυμοσύνη. Εγώ χαμογελάω ευγενικά και θέλω να ξέρετε πως μου δίνετε κουράγιο να συνεχίσω να προσπαθώ να χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης και να ξαναβρώ τον εαυτό μου.

Λένε πως οι καλοί φράχτες κάνουν και καλούς γείτονες, όμως εγώ πιστεύω πως οι καλοί άνθρωποι είναι καλοί γείτονες. 

Με εκτίμηση,

η τρελή γειτόνισσά σας που είναι πλέον μαμά.

Υ.Γ. Σας υπόσχομαι πως δεν θα σας ξαναζητήσω να ταϊζετε τον σκύλο μας όταν πάμε διακοπές!

babyradio.gr- Κατερίνα Π.

O μύθος ότι γονιός και παιδί μπορούν να είναι «φιλαράκια»

Το μητρικό τυψειόμετρο …

Αυτές είναι οι «ιερές» εντολές της εγκυμοσύνης…