Δώστε το παρών στον γάμο σας…

Όλη μέρα τρέχουμε πανικόβλητοι να προλάβουμε τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. 

Προσπαθούμε να  βγάλουμε χρήματα, να μαγειρεύουμε υγιεινά, να διακοσμήσουμε το σπίτι μας, να πηγαίνουμε στην δουλειά μας, να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και να γίνουμε οι μαμάδες  που πάντα ονειρευόμασταν.

Τι λείπει από την λίστα με αυτά που έχετε να κάνετε;

Λείπει μια ρομαντική βραδιά, μια αγκαλιά και γενικά λίγο πάθος στην σχέση σας με τον σύντροφό σας. Για να μην βλέπουμε τα πράγματα μονόπλευρα, και ο σύντροφός σας  είναι αρκετά απασχολημένος κάθε μέρα και πολλές φορές ξεχνάει πως είναι να είστε μαζί.

Το αποτέλεσμα πάντως είναι το ίδιο. Δεν είστε παρόντες στον γάμο σας.

Πρέπει λοιπόν να ξαναβρείτε την επικοινωνία. Όχι η επικοινωνία δεν επανέρχεται με ένα μαγικό ραβδί. Έρχεται με μικρά βήματα την φορά. Πρώτα από όλα σκεφτείτε ποια πράγματα  σας αποσυντονίζουν και τραβούν την  προσοχή σας. Προσπαθήστε λοιπόν να μην ασχολήστε μόνο με αυτά τα θέματα και να δώσετε βάση σε αυτά που θέλει να σας πει το άλλο σας μισό ή αυτά που θέλετε  επιτέλους να του πείτε.

Τα περισσότερα ζευγάρια που είναι γονείς περνάνε πολύ χρόνο κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού. Οι δουλειές δεν τελειώνουν ποτέ και αυτή είναι η αλήθεια. Δεν χρειάζεται να αφήσετε το σπίτι βρώμικο, αλλά αν υπάρχει και κανένα άπλυτο πιάτο, δεν έγινε και τίποτα. Αφήστε λοιπόν τις δουλειές  σας και περάστε χρόνο μαζί. Κάντε κάτι μαζί, καθίστε αγκαλιά και περάστε μια ρομαντική βραδιά.

Τα περισσότερα ζευγάρια δεν είναι άνετα οικονομικά λόγω των παιδιών και των πολλών υποχρεώσεων.  Μπορεί να μην έχετε την οικονομική άνεση να προσλάβετε μια νταντά αλλά μπορείτε να ζητήσετε από φίλους  ή συγγενείς να κρατήσουν τα παιδιά σας και να περάσετε μια βραδιά οι δυο σας.

Αν έχετε δουλειά φροντίστε να μην την βάζετε πάνω από τον σύντροφό σας και τα παιδιά σας. Φυσικά και θα πρέπει να είστε εντάξει στις υποχρεώσεις σας αλλά πρέπει να αφιερώνετε χρόνο ο ένας στον άλλο.

Ο λόγος που σας τα λέμε όλα αυτά είναι επειδή θα νιώσετε πιο ήρεμοι και πιο χαλαροί στην σχέση σας. Όταν είστε παρόντες στον  γάμο σας ο/η σύντροφός σας νιώθει πως έχει την προσοχή που του λείπει και δεν θα ψάξει να την βρει αλλού. Υπάρχει το πάθος και η ανεμελιά που είχατε  ξεχάσει πως μπορεί να υπάρχει σε μια σχέση.

Δώστε το παρών  στον γάμο σας τώρα!

babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα

Τα ετερώνυμα έλκονται…

Ένα γράμμα στην μαμά από μια μαμά…

«Γερό να ‘ναι και ότι να’ ναι…»