Αυτές τις μαμάδες θα συναντήσετε σε μια βραδινή έξοδο…

Υπέροχα νέα! 

Είναι η έξοδος των μαμάδων. Είναι μια σπάνια συνάντηση που συνήθως γίνεται μια φορά τον μήνα ή και πιο σπάνια με μερικές φίλες. Η βραδιά υπόσχεται κρασί, μεζεδάκια , κουτσομπολιό και συναναστροφές με διάφορους τύπους μαμάδων.

Εκεί λοιπόν θα συναντήσουμε την….

“Μαμά που δεν έχει όρια.” Είναι η νέα μαμά που μόλις έκανε μωρό και σταμάτησε να θηλάζει. Γιορτάζει το τέλος του θηλασμού με πολλά ποτήρια κρασί και χορεύει χαρούμενη άσχετα αν είστε για ποτό στην μπυραρία της γειτονιάς σας και είναι…Πέμπτη. Υπομονή είναι η πρώτη της έξοδος και θέλει να το γιορτάσει.

“Μαμά- selfie”.Είναι η μαμά “που περνά καλά, είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα και αυτό βγαίνει προς τα έξω.” Τόσο έξω, δηλαδή στα social media. Όλοι οι διαδικτυακοί σας φίλοι γνωρίζουν που είστε, τι πίνετε και τι λέτε σε αυτή την συνάντηση μετά τις εκατομμύρια selfie που βγάλατε.

Η αγχώδης μαμά.”  Είναι η μαμά που παίρνει κάθε 5 λεπτά τηλέφωνο για να ελέγξει το μωρό της αν έφαγε και αν το φρόντισε η babysitter/μαμά/ πεθερά/ σύζυγος. Φοβάται για όλα  και πάει τουαλέτα με το κινητό της σε περίπτωση που συμβεί κάτι.

“Η μαμά ειδικός.” Αυτή η μαμά έχει διαβάσει όλα τα βιβλία για γονείς, έχει παρακολουθήσει άπειρες ώρες συμβουλευτικής και βλέπει εκατομμύρια βίντεο που αφορούν μωρά και μαμάδες. Έχει απάντηση και άποψη  για όλα από το καθισματάκι αυτοκινήτου του μωρού σας μέχρι τις ποσότητες νερού τις οποίες καταναλώνει το παιδί σας. Μιλήστε άφοβα για κάτι άλλο, αφού έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται να σταματήσει να μιλάει.

“Η μαμά  Ελένη Πετρουλάκη”. Είναι η μαμά που δεν κατάλαβε ποτέ κανείς ότι ήταν έγκυος επειδή οι κοιλιακοί της διαγράφονται ακόμη και από πουλόβερ. Είναι η μαμά που λατρεύει το γυμναστήριο αλλά υποστηρίζει πως τρώει τα πάντα και δεν στερείται τίποτα. Υπάρχουν τέτοιες μαμάδες;

“Η μαμά που μοιράζεται υπερβολικές λεπτομέρειες. “Είναι ωραίο να μοιραζόμαστε κάτι κοινό όλες μας αλλά εκείνη μοιράζεται υπερβολικά πολλά πράγματα μαζί μας. Ξέρουμε τα πάντα για την ζωή της για το παιδί της και για τον άντρα της. Δεν την πιέζουμε να μας πει κάτι, αυτή τα λέει από μόνη της!

“Η απαισιόδοξη μαμά.  Είναι η μαμά που πιστεύει πως έχει κυτταρίτιδα μέχρι και στα αυτιά , που πιστεύει ότι δεν τα καταφέρνει σε τίποτα και πως είναι μια αποτυχία γενικότερα. Γκρινιάζει για όλα και ρουφάει κάθε διάθεση για ζωή από όλες εμάς.

Ποια μαμά είμαι εγώ σε αυτή την βραδινή έξοδο; Μάλλον ένα μείγμα από όλα τα παραπάνω! 

babyradio.gr- Κατερίνα Π.

Φέρνοντας το μωρό στο σπίτι: Οι προσδοκίες και η…πραγματικότητα!

Είμαστε όλες εργαζόμενες μαμάδες είτε δουλεύουμε είτε όχι…

 Μόνο όσοι είναι γονείς μπορούν να καταλάβουν τις παρακάτω φωτογραφίες!