-Μαμά έχεις φίλες;

-Μαμά έχεις φίλες; με ρώτησε η κόρη μου.

Έχω μια φίλη που είναι πάντα εκεί έτοιμη για να τα παρατήσει όλα για να κλάψει ή να χαρεί μαζί μου.Είναι πάντα διαθέσιμη για να με βοηθήσει, να μου προσφέρει την στήριξή της και την ενθάρρυνσή της. Είναι πάντα εδώ όποτε την χρειάζομαι.

Αν θες να έχεις φίλους πρέπει να είσαι φίλος.  Δεν πρέπει λοιπόν να κάνεις κάτι σε κάποιον  που δεν θα έκανες ούτε στον εαυτό σου.   Είμαι  η φίλη που κατανοεί και συμπονεί τους άλλους;  Συγχωρώ εκείνους που είναι πολύ απασχολημένοι για να έρθουν να με δουν κάποιες φορές; Όταν ένας φίλος περνάει δύσκολα  τον στηρίζω και είμαι δίπλα του;

Σαν φίλοι συγχωρούμε όμως και τον εαυτό μας όταν είμαστε πολύ απασχολημένοι για να δούμε τους φίλους μας; Λέμε ποτέ στον εαυτό σας πως αύριο θα πάνε όλα καλύτερα και θα είστε καλύτεροι φίλοι αύριο;

Άρχισα λοιπόν να σκέφτομαι τι κάνω ή τι θα πρέπει να κάνω για τις φίλες μου:

Για εκείνες αφήνω τα πάντα και είμαι δίπλα τους όποτε με χρειαστούν. Κάνω τα πάντα για να ανακουφίσω τον πόνο τους και το άγχος τους και να  τις κάνω να χαμογελάσουν.  Δείχνω υπομονή ακόμη και όταν ανησυχώ και εγώ.

Έχει τύχει λοιπόν και εγώ να ξεχάσω τους φίλους μου και να μην δείξω συμπόνοια σε αυτά που μου λένε.

Από εδώ και σήμερα θα ανοίγω περισσότερο την αγκαλιά μου και τα αυτιά στους φίλους και θα ακούω και θα δέχομαι αυτό που μου λένε. Θα τους στηρίζω περισσότερο και θα τους εμπιστεύομαι ακόμη περισσότερο. Θα απολαμβάνω την συντροφιά τους και θα δέχομαι τα ελαττώματά τους.

Θα είμαι εκεί για αυτούς και δεν προσπαθώ να αλλάξω αυτό που είναι. Θα ονειρεύομαι μαζί τους και δεν θα περιορίζω τα όνειρά τους.

Αυτό λοιπόν κάνουμε για του φίλους μας παιδί μου. Αυτό θα πρέπει να κάνεις και εσύ στην ζωή σου….

babyradio.gr- Κατερίνα Π.

Τον νονό μας δεν τον διαλέγουμε εμείς!

Αγαπητές φίλες μαμάδες, αυτός είναι ο λόγος που δεν κάνω babysitting στα παιδιά σας…

“Μεγαλώνεις μάτια μου….”