“Και εμείς φάγαμε ξύλο μικροί τι πάθαμε;” Πόσο λάθος κάνετε!

Πόσες φορές έχετε ακούσει την φράση και “εμείς φάγαμε ξύλο, δεν πάθαμε και τίποτα;”

Συγνώμη που θα το πω, αλλά κάνετε λάθος.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι αποδεικνύουν που αποκαλύπτουν τι συμβαίνει αν βιώσατε βία στο παρελθόν.

 Τα παιδιά αυτά γίνονται πιο επιθετικά και έχουν την τάση να παραβαίνουν του κανόνες. Είναι επιθετικά επειδή πιστεύουν πως αυτός είναι ο τρόπος να λύσουν τα προβλήματά τους. Όταν θέλεις κάποιος να κάνει κάτι και να  πάρεις αυτό που θέλεις  χτυπάς κάποιον επειδή πιστεύεις πως αυτό είναι η λύση.
Το ξύλο οδηγεί σε γλωσσικά προβλήματα.   Τα παιδιά που τρώνε ξύλο τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. έχουν την τάση να μην τ καταφέρνουν καλά σε γλωσσικά και λεξιλογικά θέματα.
Δεν είναι μόνο το λεξιλογικά προβλήματα αλλά και μακροχρόνιες γνωστικές και αναπτυξιακές δυσκολίες.  Η κακή μνήμη, τα μυικά προβλήματα και η καθυστέρηση λόγου είναι μόνο η αρχή για ένα παιδί που τρώει ξύλο από τους γονείς του.
Το ξύλο μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη, άγχος και αλκοολισμό.   Η κακή διάθεση και η κατάθλιψη είναι λόγω της βίας του παρελθόντος.  Ο αλκοολισμός είναι η χειρότερη επίπτωση όλων αυτών και συμβαίνει σε περιπτώσεις μακροχρόνιας και σκληρής βίας.

Τα παιδιά που τρώγανε ξύλο μικρά οδηγούνται στην  παχυσαρκία και σε άλλες ψυχικές και σωματικές ασθένειες. Υποφέρουν από καρδιοαγγειακές ασθένειες, αρθριτικά και ενήλικη παχυσαρκία. 

Όλα τα παραπάνω δεν συμβαίνουν από την μια μέρα στην άλλη αλλά σταδιακά. Επίσης δεν συμβαίνουν όλα σε κάποιον αλλά μερικά από αυτά ανάλογα με την περίπτωση.

κ Κατερίνα Π.

-Μαμά έχεις φίλες;

Μυστικά για εργαζόμενους γονείς

Ένα ανοιχτό γράμμα στους γονείς που λένε στο παιδί τους να μην κοιτάζει επίμονα το δικό μου!