8+1 λάθη που κάνουμε όλες στο ντεμακιγιάζ!!!!
Η διαδικασία του καθαρισμού είναι μια καθημερινή ευκαιρία για αναζωογόνηση και μια «ανάσα» δροσιάς για την επιδερμίδα μας.
[babyPostAd]Η καθαρή επιδερμίδα είναι ο μόνος τύπος επιδερμίδας που μπορεί να δεχτεί οποιαδήποτε μορφή περιποίησης και θεραπείας και να είναι αποτελεσματική. Συχνά, ωστόσο, από άγνοια ή αμέλεια, ο καθαρισμός και το ντεμακιγιάζ γίνονται με εντελώς λάθος τρόπο -ή και καθόλου- ή με ακατάλληλα για τον τύπο της επιδερμίδας μας προϊόντα.
1.Όταν δεν έχω χρησιμοποιήσει μακιγιάζ δεν υπάρχει λόγος να καθαρίσω την επιδερμίδα μου το βράδυ.
Λάθος:
Ο καθαρισμός της επιδερμίδας είναι απαραίτητος, πρωί και βράδυ. Κυκλοφορώντας στους δρόμους της πόλης, καπνίζοντας ή κινούμενη σε χώρους καπνιστών ή ακόμα πηγαίνοντας στο γυμναστήριο στην επιφάνεια της επιδερμίδας συσσωρεύονται ρύποι και σμήγμα. Τα παραπάνω απομακρύνονται μόνο με τη διαδικασία του καθαρισμού και πιο συγκεκριμένα χρησιμοποιώντας ένα gel ή ένα σαπούνι. Άσε το γαλάκτωμα για αφαιρέσεις το μακιγιάζ.
2. Χρησιμοποιώ βαμβάκι και όχι τους ειδικούς δίσκους ντεμακιγιάζ
Λάθος:
Το βαμβάκι φράζει τους πόρους και δεν αφήνει την επιδερμίδα να αναπνεύσει, δημιουργώντας πολλές φορές ακμή.
3. Καθαρίζω την επιδερμίδα μου μόνο στο τέλος της ημέρας και όχι το πρωί.
Λάθος
Η επιδερμίδα δεν κοιμάται ποτέ! Κατά τη διάρκεια της νύχτας «εργάζεται» προσπαθώντας να επανορθώσει τις φθορές της προηγούμενης μέρας, να αποβάλει τις τοξίνες και να ανανεωθεί. Στην επιφάνειά της, όμως, ιδίως μετά τα 30, μένουν κατάλοιπα -σμήγμα και νεκρά κύτταρα- τα οποία, αν δεν απομακρυνθούν, θα της στερήσουν τη λάμψη και τη φρεσκάδα της. Επέλεξε ένα ανάλαφρο eau micellaire για την πρωινή σου καθαριότητα.
4. Δεν αλλάζω ποτέ προϊόν καθαρισμού
Λάθος: Όπως σου έχουμε ξαναπεί οι ανάγκες τις επιδερμίδας αλλάζουν ανάλογα με την εποχή αλλά τα χρόνια που περνούν. Έτσι για να έχεις ένα άρτιο αποτέλεσμα καθαρισμού πρέπει να κινηθείς στρατηγικά και να αναγνωρίσεις τις ανάγκες της. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ακόμα και η λιπαρή ή μεικτή επιδερμίδα δεν ανέχεται τα δραστικά προϊόντα καθαρισμού -ζελ ή σαπούνια- και «προτιμά» πλούσιες σε ενυδατικά συστατικά κρεμώδεις συνθέσεις, όπως αυτές που απευθύνονται στις ξηρές επιδερμίδες. Επίσης, με το πέρασμα του χρόνου η επιδερμίδα παύει να εκκρίνει μεγάλες ποσότητες σμήγματος, με αποτέλεσμα το δραστικό, για παράδειγμα, ζελ που επιμένετε να χρησιμοποιείτε να την ταλαιπωρεί αντί να την περιποιείται.
5. Χρησιμοποιώ το ίδιο προϊόν καθαρισμού για τα μάτια και το πρόσωπο
Λάθος: Οι περιοχές έχουν διαφορετικές ανάγκες και αυτή των ματιών είναι πολύ ευαίσθητη άρα χρειάζεται ένα οφθαλμολογικά ελεγμένο προϊόν. Ένα εξαιρετικό μαλακτικό αλλά και κατάλληλο για την αφαίρεση του μακιγιάζ των ματιών είναι το αμυγδαλέλαιο. 2 σταγόνες είναι αρκετές για να αφαιρέσει ακόμα και την αδιάβροχη μάσκαρα! Επίσης άλλο ένα συν είναι ότι περιποιείται και θρέφει τις βλεφαρίδες σας χάρη στα ευεργετικά συστατικά που περιέχει με αποτέλεσμα να τις πυκνώνει και να εμποδίζει το σπάσιμο και την απώλειά τους.
6. Δεν προσέχω την ποιότητα των καθαριστικών προϊόντων και χρησιμοποιώ σαπούνι
Λάθος: Τα κοινά αρωματικά ή αποσμητικά σαπούνια έχουν αλκαλική σύνθεση (με pH γύρω στο 10), ενώ η επιδερμίδα ελαφρώς όξινη (με pH 5,5). Αυτό διαταράσσει την ισορροπία και την άμυνά κάνοντας τη ευάλωτη στα βακτήρια, με συνέπεια να εμφανίζει έντονη ξηρότητα και αίσθηση τραβήγματος.
7. Δεν ξεπλένω το γαλάκτωμα καθαρισμού
Το λιπαρό φιλμ που αφήνει το γαλάκτωμα καθαρισμού περιέχει υπολείμματα καθαριστικού, ρύπων και μακιγιάζ- μπορεί να μπλοκάρει τους πόρους, να δημιουργήσει μαύρα στίγματα ή και να γίνει εστία ανάπτυξης βακτηριδίων. Άρα ολοκλήρωσε το ντεμακιγιάζ με μια τονωτική λοσιόν ή ένα νερό micellaire.
8. Χρησιμοποιώ καθημερινά τα μαντιλάκια ντεμακιγιάζ
Tα μαντιλάκια ντεμακιγιάζ είναι μια έξυπνη, πρακτική λύση για τα ταξίδια και τις διακοπές. Η σύνθεσή τους, μάλιστα, έχει εξελιχθεί και έχει εμπλουτιστεί με ενυδατικά και απαλυντικά συστατικά. Η χρήση τους, ωστόσο, θα πρέπει να αποτελεί εξαίρεση και όχι κανόνα στην καθημερινή σου ρουτίνα. Όσο καλή και αν είναι η ποιότητά τους, χρησιμοποίησε τα συνδυαστικά με ένα προϊόν που σου προσφέρει βαθύ καθαρισμό.
9. Για να αφαιρέσω τη μάσκαρα από τα μάτια αναγκάζομαι να τα τρίβω επίμονα.
Λάθος: Η περιοχή των ματιών είναι πολύ εύθραυστη και έτσι το ντεμακιγιάζ τους πρέπει να γίνεται με απαλές κινήσεις. Η ροδέλα του βαμβακιού με το προϊόν θα πρέπει να παραμένει για μερικά δευτερόλεπτα πάνω στα βλέφαρα, ώστε να διαλυθούν τα υπολείμματα μακιγιάζ, και μετά να σύρεται απαλά προς μία κατεύθυνση -χωρίς τρίψιμο. Σε περίπτωση που έχεις χρησιμοποιήσει αδιάβροχη μάσκαρα αναζήτησε το κατάλληλο προϊόν.
Πηγή: fthis.gr