9 Κανόνες που πρέπει να ακολουθεί ο θείος και η θεία!

Tips-Aunts-Uncles

Το καλύτερο πράγμα που μπορεί να συμβεί στην ζωή σας είναι να γίνετε γονιός.

Το αμέσως καλύτερο πράγμα που μπορεί να σας συμβεί είναι να γίνετε θείος ή θεία. Σκεφτείτε το λίγο καλύτερα: γνωρίζετε εμπειρίες που θα σας χρειαστούν στην μετέπειτα ζωή σας  είτε έχετε παιδιά είτε όχι.

Όμως ο τίτλος θείος, θεία έρχεται με πολλές ευθύνες. Πρέπει να είστε φίλοι με τα ανίψια σας αλλά παράλληλα δεν πρέπει να τα κακομαθαίνετε. Δεν είναι πάντα εύκολο αλλά αξίζει την προσπάθεια. Το σημαντικότερο από όλα είναι πως πρέπει να ακολουθείτε κάποιους κανόνες για να μην ξεπερνάτε τα όρια αλλά και να γίνετε  οι αγαπημένοι θείοι των παιδιών .

Γίνετε οι ακροατές τους.

Τα παιδιά έχουν ανάγκη να μιλήσουν σε κάποιον άλλο εκτός από τους γονείς τους. Χρειάζονται κάποιον που να εμπνέει εμπιστοσύνη και δεν θα τους κατακρίνει για αυτό που σκέφτονται και φυσικά δεν θα μεταφέρει κάποιο από τα μυστικά τους στους γονείς τους. Εκτός και αν πρόκειται να κάνουν κάτι επικίνδυνο οπότε θα πρέπει να το πείτε στους γονείς τους.

Ακολουθήστε  τους κανόνες των γονιών τους.

Μην κάνετε πράγματα τα οποία δεν εγκρίνουν οι γονείς τους. Τα παιδιά θα προσπαθήσουν να σας αλλάξουν γνώμη με τα χαριτωμένα τους πρόσωπα και τις αγκαλιές τους αλλά δεν θα πρέπει να λυγίσετε.

Βοηθήστε τους γονείς τους.

Αν οι γονείς τους είναι πολύ απασχολημένοι και κουρασμένοι βοηθήστε τους και  περάστε ποιοτικό χρόνο με τα ανίψια τους, διασκεδάστε τους έτσι ώστε να τους ξεκουράσετε. Ζητήστε να τους βοηθήσετε ακόμη και αν οι  γονείς τους ντρέπονται να σας το ζητήσουν. 

Συμπεριφερθείτε τους με αγάπη χωρίς να τους κακομαθαίνετε.

Το να τους πάρετε ένα παγωτό, ένα δωράκι από ένα ταξίδι σας είναι εντάξει αλλά να ξοδεύετε πολλά λεφτά κάθε φορά που βλέπετε τα ανίψια σας δεν είναι σωστό. Άλλωστε το μόνο που μπορείτε να τους δώσετε είναι η αγάπη σας.

Μην έχετε αγαπημένο παιδί.

Άσχετα αν συμπαθείτε κάποιο παιδί περισσότερο από τα άλλα, δεν πρέπει να του  δίνετε υπερβολική προσοχή. Δείξτε σε όλα τα ανίψια σας την αγάπη σας χωρίς να ξεχωρίζετε  κάποιο.

Να είστε εκεί στις σημαντικές στιγμές τους.

Δεν είναι δύσκολο να παρευρεθείτε στα γενέθλιά, σε μια γυμναστική επίδειξη ή απλά να τους δώσετε συγχαρητήρια για το πρώτο δόντι που έχασαν.

Ποτέ μην κακολογείτε τους γονείς τους.

Ακόμη και να διαφωνείτε με κάτι που κάνανε οι γονείς τους πρέπει να κρατάτε την γνώμη σας για τον εαυτό σας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μαλώσετε με τους γονείς τους.

Θέστε το καλό παράδειγμα.

Αποτελέστε το πρότυπο  για αυτά τα παιδιά και αν δεν θέλετε να μάθουν τα ανίψια σας για κάτι που έχετε κάνει απλά δεν θα έπρεπε να το κάνει.

Μην προσπαθείτε υπερβολικά.

Όσο τα ανίψια σας μεγαλώνουν πιθανόν η σχέση σας να μην είναι πια η ίδια. Το να τους κάνετε συνεχώς like στο Facebook  και να σχολιάζετε τις φωτογραφίες τους δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος για να έχετε καλή επικοινωνία. Απλά φροντίστε να είστε οι καλοί θείοι που ήσασταν πάντα χωρίς υπερβολές.

babyradio.gr