9 ξεκαρδιστικές απαντήσεις στις πιο άβολες ερωτήσεις των παιδιών

parents (1)

1Εγώ δεν συμπαθώ τη γιαγιά;

Το μικρό σας έμαθε να μιλάει. Συγχαρητήρια! Σας μένουν 2-3 χρόνια μέχρι ν’ αρχίσει να σας κάνει ερωτήσεις που θα σας αφήνουν άφωνους από αμηχανία. Αυτές είναι μερικές από τις πιο απρόσμενες ερωτήσεις που κάνουν τα παιδιά και οι κλασικοί τρόποι να τις αποφύγουμε, συγνώμη, να τις απαντήσουμε.

2Τι κάνατε με τον μπαμπά στο δωμάτιό σας;

Μερικές φορές όταν οι μεγάλοι αγαπιούνται θέλουν να έρχονται κοντά ο ένας στον άλλο. Πολύ κοντά. Πάρα πολύ κοντά πάνω στο κρεβάτι. ΣΟΥ ΕΧΩ ΠΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΑΣ ΠΡΙΝ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΑΣ!

3Γιατί δεν συμπαθείς τη γιαγιά;

Εγώ δεν συμπαθώ τη γιαγιά; Μα τι λες; Α, εννοείς τη μαμά του πατέρα σου. Μα, τη συμπαθώ πολύ. Όχι, δεν ξίνισα τα μούτρα μου, απλώς στραβοκατάπια. Η γιαγιά σ’ αγαπάει πολύ κι αυτό είναι που μετράει.

4Γιατί είπες κακιά λέξη;

Γιατί μερικοί ηλίθιοι οδηγάνε σαν μα– θέλω να πω, γιατί όλοι κάνουμε λάθη και βασικά μην το πεις στον μπαμπά για να νομίζει ότι βρίζω λιγότερο απ’ αυτόν.

5Γιατί δεν είσαι αδύνατη σαν τη μαμά της Μαρίας;

Γιατί η μαμά της Μαρίας έχει μόνο ένα παιδί και τώρα πήγαινε να δεις παιδικά όσο εγώ τηλεφωνώ στον πατέρα σου για να κλάψω.

6Γιατί δεν βλέπω ποτέ τη Νεράιδα των Δοντιών όταν έρχεται;

Γιατί είναι πιο αδύνατη κι απ’ τη μαμά της Μαρίας. Είναι τόσο αδύνατη που είναι αόρατη!

7Γιατί τρώμε κάθε βράδυ το ίδιο φαγητό;

Το ίδιο φαγητό; Με συγχωρείς πολύ, αλλά χτες το βράδυ σου έβαλα άλλη μάρκα τυρί στο τοστ. Δεν το πρόσεξες;

8Γιατί κοιτάς συνέχεια το κινητό σου;

Γιατί η μητρότητα στην εποχή μας σε κάνει να αισθάνεσαι απομονωμένη και η παρέα μου υπάρχει μόνο στα σόσιαλ μίντια. Θες μπισκοτάκι;

9Γιατί πίνεις πάντα κρασί μετά το βραδυνό;

Κρασί; Πώς σου ήρθε αυτό; Βιολογικός χυμός από σταφύλια είναι, για την ομοιοπαθητική μου.

10Πώς γίνονται τα μωρά;

Όταν δυο άνθρωποι αγαπιούνται, κάνουν ένα μωρό. Όχι, όχι με πλαστελίνη. Καλά, ναι, με πλαστελίνη, γιατί όχι; Καλή ιδέα. Θες ένα γλυκάκι;