Ποια συστατικά των τροφών συνδέονται με χαμηλότερη πιθανότητα εμφάνισης οστεοαρθρίτιδας
Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Annals of the Rheumatic Diseases, δείχνει ότι η κατανάλωση δίαιτας με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες συνδέεται με μικρότερη πιθανότητα εμφάνισης οστεοαρθρίτιδας στο γόνατο.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων, η υψηλότερη κατανάλωση φυτικών ινών φάνηκε να συνδέεται με μείωση της πιθανότητας εμφάνισης επώδυνης οστεοαρθρίτιδας στο γόνατο, καθώς και με μικρότερο κίνδυνο επιδείνωσης του πόνου.
Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, αν και ο σχεδιασμός της μελέτης δεν αποδεικνύει σχέση αιτίας και αποτελέσματος, εν τούτοις φαίνεται ότι η αυξημένη πρόσληψη φυτικών ινών πιθανόν να δρα προστατευτικά ενάντια στα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας. Κλείνοντας, σχολιάζουν πως η κατανάλωση δίαιτας με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες προσφέρει πολλαπλά οφέλη, πολλά από τα οποία έχουν σχέση με την εν λόγω πάθηση.
Πηγή: neadiatrofis.gr