Μια πολύ εύκολη συνταγή Κέϊκ μπανάνας με γέμιση μερέντας

mpananakeik
Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό, αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους κέϊκ. Υπέροχο κέϊκ μπανάνας με γέμιση μερέντας. Απολαύστε το όλες τις ώρες της ημέρας.
Υλικά συνταγής
1/4 φλ. βούτυρο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλ. τσαγιού πουρέ μπανάνας [3 μεγάλες ώριμες μπανάνας περίπου]
2 μεγάλα αυγά
1/3 φλ. τσαγιού γιαούρτι
1 κ.γ. βανίλια
2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή ανάμεικτο μισό μισό με αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
1/3 φλ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλ. τσαγιού Μερέντα ή Νουτέλα
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε και πασπαλίζετε με αλεύρι ή κακάο μια φόρμα του κέϊκ 12 x 22 εκ. περίπου.
Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε το πουρέ μπανάνας, τα αυγά, το γιαούρτι και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
Προσθέτετε τη σόδα, το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα.
Ρίχνετε το μισό περίπου μείγμα μπανάνας στη φόρμα του κέϊκ και με ένα κουτάλι απλώνετε από πάνω τη μερέντα. Ρίχνετε από πάνω το άλλο μισό μείγμα μπανάνας, ισιώνετε την επιφάνεια.
Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 10 λ. ή μέχρι να “ραγίσει” στην επιφάνειά του και να έχετε ένα ελαστικό μείγμα στην αφή. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε 10 λ να σταθεί. Το ξεφορμάρετε σε σχάρα να κρυώσει και σερβίρετε.
Πηγή:sintayes.gr