Μια πανεύκολη συνταγή, για αρχάριους, για υπέροχα μπισκοτάκια με 3 υλικά. Σας δίνω και τη συνταγή για σοκολατένια μπισκοτάκια και μπορείτε με λίγα υλικά να κάνετε δύο δόσεις , για άσπρα και μπισκοτάκια με κακάο και να τα απολαύσετε με το καφεδάκι σας, το γάλα σας, το αφέψημά σας.
Υλικά συνταγής
Για λευκά μπισκότα:
200 γρ. βούτυρο αγελάδος μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού ή βανίλια [προαιρετικά]
Για μπισκότα με κακάο:
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
260 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
30 γρ. σκόνη κακάο
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 °C στις αντιστάσεις ή στους 170 °C στον αέρα και στρώνετε με χαρτί ψησίματος το ταψί του φούρνου.
Βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μπολ και τα χτυπάτε για αρκετή ώρα μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα και γίνει σαν κρέμα. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι [και το κακάο, αν φτιάξετε τα μπισκοτάκια με κακάο] ή το ξύσμα ή τη βανίλια [αν το προτιμήσετε] και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Πλάθετε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού και τα στρώνετε στο ταψί του φούρνου. Πιέζετε τα μπαλάκια με ένα πιρούνι στην επιφάνειά τους για να πλατύνουν και να φτιάξετε το σχέδιο στην επιφάνεια των μπισκότων.
Ψήνετε τα μπισκοτάκια για 18 λ περίπου στο προθερμασμένο φούρνο. Ελέγχετε τα μπισκοτάκια από τα 16λ ψησίματος ανά ένα 1 λ, να μην τα αφήσετε να πάρουν πολύ χρώμα. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε πρώτα στο ταψί να κρυώσουν και μετά να τα μεταφέρετε σε πιατέλα.
Για μισά άσπρα και μισά σοκολατένια κουλουράκια: Φτιάχνετε τη ζύμη με όλο το βούτυρο, όλη τη ζάχαρη αλλά με 260 γρ. αλεύρι. Ζυγίστε και χωρίστε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη.Βάζετε από μισή ζύμη σε δυο ξεχωριστά μπολ. Στο ένα προσθέτετε τα επιπλέον 40 γρ. αλεύρι και στο δεύτερο τα 30 γρ. κακάο και ανακατεύετε. Συνεχίζετε τη διαδικασία.
Πηγή:sintayes.gr