Αχ, εσύ, μικρό και αντιδραστικό!

44ecfa02091aeb0ba3d25c4ba18eb5a2_L

Αρκετά παιδιά περνούν ένα στάδιο κατά το οποίο λένε συνεχώς «όχι» σχεδόν σε οτιδήποτε τους ζητάτε. Πάμε να δούμε πώς εξηγείται και τι μπορείτε να κάνετε τη συγκεκριμένη, δύσκολη περίοδο.

  • Ποιος είπε ότι μόνο στην εφηβεία τα παιδιά εκδηλώνουν επαναστατική διάθεση; Ακόμα και σε πολύ μικρή ηλικία συμβαίνει κάτι αντίστοιχο και είναι ένας από τους λόγους που γίνεται κατάχρηση του «όχι» από μέρους του. Μαθαίνει τον κόσμο γύρω του, τον εαυτό του και κάποια πράγματα που του ζητάτε του φαίνονται παράλογα. Για την ακρίβειια, σχεδόν όλα!
  • Επίσης, έστω και χωρίς να το καταλαβαίνει, είναι ένας τρόπος να σας κάνει να ασχοληθείτε μαζί του. Βλέπει σχεδόν κάθε φορά που λέει «όχι» να προσπαθείτε να κατανοήσετε το σκεπτικό του και γενικά να μην περνάει απαρατήρητη η συμπεριφορά του και το απολαμβάνει!
  • Μην μπείτε στον πειρασμό να επιβάλλετε στο παιδί τη γνώμη σας επειδή είναι σωστή και φροντίστε να δείχνετε αυτοσυγκράτηση ακόμα και αν λέει πιο συχνά «όχι» από ότι «μαμά». Να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι τις περισσότερες φορές είναι μια περίοδος που αργά ή γρήγορα θα περάσει.
  • Μην παίρνετε προσωπικά την αντιδραστικότητα του μικρού σας. Δεν το κάνει για να αμφισβητήσει τη σοφία σας, ούτε βέβαια για να σας εκνευρίσει. Είναι απλά μέρος της αναπτυξιακής του διαδικασίας.
 Πηγή: mother.gr

Διαβάστε ακόμη:

Αντικαταστήστε τις τιμωρίες με λογικές συνέπειες!

Θηλάζουσες Θεές: Φωτογραφίες από τη μαγεία του θηλασμού

Δεν είναι πάντα κακό να απογοητεύεται ένα παιδί…