Αχ μαμά πότε θα μου πεις ένα «μπράβο»;

Αχ μαμά πότε θα μου πεις ένα «μπράβο»;

Αχ μαμά

Σχέση αγνή ή ενίοτε ανταγωνιστική; Πολλές φορές εύκολα μπορεί να οδηγηθεί  η σχέση αγάπης προς την κόρη μας σε ανταγωνιστική.  Είναι κάτι που συμβαίνει σιγά σιγά και αν δεν διαγνωστεί η προβληματική συμπεριφορά εγκαίρως, παγιώνεται και δημιουργεί έμμεση κυρίως ρήξη μεταξύ μάνας και κόρης.  Αυτή η ρήξη δεν γεφυρώνεται ποτέ.

Πολλές μανάδες έχουν καλλιεργήσει για διάφορους λόγους έναν υπέρμετρο εγωισμό. Αυτό μπορεί εύκολα να καλύψει την αγάπη σαν μαύρο πέπλο. Είναι κάποιες γυναίκες που δεν συμβιβάζονται και δεν αποδέχονται, λόγω εγωισμού, την ηλικία τους. Ο χρόνος αμείλικτος κυλά πάνω τους και αφήνει τα σημάδια του. Από την άλλη πλευρά οι κόρες τους κάθε μέρα ανθίζουν. Είναι κεφάτες γεμάτες ζωή. Το μέλλον τους ανήκει. Είναι η επόμενη γενιά. Ο ανταγωνισμός που ξεκινά στην περίοδο της εφηβείας, και συνεχίζεται για όλα τα χρόνια,  είναι μεγάλος. Η έφηβη, η οποία δεν είναι ακόμα ώριμη συναισθηματικά,  της οποίας η αυτοπεποίθηση κτίζεται λιθαράκι λιθαράκι, είναι ευάλωτη, εύθραυστη και σπάει σαν ξερόκλαδο στον αέρα που δεν είναι καν θυελλώδης.

Πως εκδηλώνεται ο ανταγωνισμός της μητέρας προς την κόρη; Με πολύ απλό, καθημερινό τρόπο, αυθόρμητα. Πόσα κορίτσια έφηβες δεν έχουν ακούσει τις μανάδες τους να λένε «κούκλα είσαι, σου πάει πολύ αυτό το φόρεμα, όμως βρε παιδί μου σου τονίζει λίγο τα χοντρά σου πόδια».

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Διαβάστε ακόμη:

Aγαπητή μαμά, αν ήξερες μόνο, όσα ξέρω εγώ…

Μητέρες συναντούν για πρώτη φορά τα μωρά τους μέσα από υπέροχες φωτογραφίες!

H καθημερινότητα μου ως μαμά αυτιστικού παιδιού