Αδελφική αγάπη στο «μεγαλείο» της !(βίντεο)

vdgirlΗ Λίνσει είναι ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε με μια σπάνια ασθένεια. Την Spanial Muscular Atrophy (SMA). Πρόκειται για μια ασθένεια κατά την οποία οι μύες ατροφούν και σταδιακά σταματούν να λειτουργούν. Όλα ξεκινούν από τον νωτιαίο μυελό. Εμφανίζεται σε 8 παιδιά κάθε 100.000 γεννήσεις. Και σήμερα είναι η πιο κοινή γενετική αιτία του βρεφικού θανάτου.

Στο βίντεο εμφανίζεται η μικρούλα Λίνσει συνειδητοποιημένη να μιλά για την ασθένεια της, επάνω από το αναπηρικό της καροτσάκι. «Η ασθένεια εντοπίσθηκε όταν ήμουν 2 ετών», θα πει και θα συνεχίσει: «μόνη μου δεν μπορώ να κάνω το παραμικρό. Δεν μπορώ να περπατήσω, δεν μπορώ να αυτοεξυπηρετηθώ».

Η Λίνσει όμως έχει έναν φύλακα άγγελο. Τον μεγαλύτερο της αδερφό. Και όταν λέμε μεγαλύτερο μην φανταστείτε μεγάλο. Η ηλικία του δεν ξεπερνάει τα 11 χρόνια. «Η αδερφή μου είναι ένα φυσιολογικό άτομο» λέει ο ίδιος και η μικρούλα συμπληρώνει: «ο αδερφούλης μου με βοηθάει σε όλα. Δεν ξέρω τι θα γινόταν εάν δεν τον είχα αδερφό».

Τα δυο αδέρφια είναι στενά δεμένα. Ο μεγάλος παίζει ακόμη και μπάσκετ μαζί με την μικρούλα λατρεμένη του αδερφή. Στο 1.50 του βίντεο καθώς μιλάνε τα αδέρφια, ο 11χρονος δεν αντέχει. Ξεσπάει και με λυγμούς, αλλά και μια αξιοπρέπεια, λέει: «είναι η αδερφή μου. Τι και εάν είναι άρρωστη, είναι η αδερφή μου. Είναι ο καλύτερος μου φίλος. Θα κάνω για πάντα, τα πάντα για εκείνη.»

https://www.youtube.com/watch?v=P-PgdePJI94#t=31

Σήμερα η επιστήμη δεν έχει βρει κάποια θεραπευτική αγωγή για την καταπολέμηση αυτής της πάθησης. Δεν υπάρχει θεραπεία. Υπάρχει μόνο η παρηγορητική αγωγή, η οποία κάνει λίγο πιο εύκολη τη ζωή των ασθενών.

πηγή:InVitro