Αφήστε τα παιδιά να χαρούν, να ερωτευτούν, να γιορτάσουν

Γράφει η Δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη

Αφήστε τα παιδιά να χαρούν, να ερωτευτούν, να γιορτάσουν για το αποτέλεσμα των Πανελληνίων. Είναι παιδιά που κλείνονται μέσα σε ένα κλειστό και σκοτεινό απολιθωμένο σύστημα, από το οποίο πασχίζουν να βρουν να λίγο φως. Ένα σύστημα κλειστό και απάνθρωπο που εξαρτά την επιτυχία τους στο μέλλον από το “μπράβο”  και το “άριστα” του σήμερα.

Αφήστε τα παιδιά να χαρούν. Η νεότητα είναι χαρά, είναι ανεμελιά και λαχτάρα, όχι μόνο βαθμοί και άγχος. Δεν κρίνεται όλη η ζωή από την εισαγωγή σε ένα Πανεπιστήμιο; η ζωή κρίνεται από τόσο δυνατός είσαι στο να την αντιμετωπίσεις και να τη χαρείς μαζί με όλες τις προκλήσεις που αυτή φέρνει.

Αφήστε τα παιδιά να χαρούν. Αφήστε τις προσδοκίες οι οποίες σαν ογκόλιθοι πέφτουν επάνω στις πλάτες τους και τις συνθλίβουν. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι υποχρεωμένοι, αλλά ούτε και γεννημένοι για να πορευτούν αποκλειστικά και μόνο σε έναν δρόμο; η επιτυχία και η ευτυχία έχει πολλούς.

Αφήστε τα παιδιά να χαρούν. Όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν δικαίωμα για πρόσβαση στη γνώση και όλα πρέπει να έχουν δικαίωμα να χαρούν για μία επιτυχία τους. Αν έχεις πρόβλημα μέσα σου, θα θελήσεις να αλλάξεις τον άλλον; τον άλλο άνθρωπο όμως πρέπει να τον αγαπάς για αυτό που είναι.

Αφήστε τα παιδιά να χαρούν ελεύθερα.