Αυτά είναι τα 6 ατού του καλού παιδιάτρου

Αυτά είναι τα 6 ατού του καλού παιδιάτρου

Πώς θα κάνετε τη σωστή επιλογή του παιδιάτρου, του επιστήμονα που θα είναι υπεύθυνος για τα διδυμάκια σας και την υγεία τους; Ας το δούμε από τώρα που είστε έγκυος!

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε 6 ρολόγια και 6 σετ περιποίησης για αγοράκι και κοριτσάκι!!!

[babyPostAd]Θα σας πούμε ένα μυστικό που αρχικά δεν θα σας ακουστεί και τόσο… επαγγελματικό, κι όμως σε αυτό θα χτιστεί η σχέση μαμάς-παιδιάτρου:

Πρέπει να ταιριάζετε.

Καλά, θα μας πείτε, δεν θα τον παντρευτούμε κιόλας!

Μην ορκίζεστε. Κυρίως τους πρώτους μήνες θα τον βλέπετε στο σπίτι σας πιο συχνά και από τον άντρα σας- χαριτολογώντας πάντα.

Σκεφτείτε ότι σε αυτόν τον άνθρωπο θα απευθύνεστε σε σημαντικές και δύσκολες στιγμές. Τι περιμένετε από αυτόν;

Επαγγελματισμό, γνώσεις, αγάπη για τα παιδιά, κατανόηση στη μαμά, ηρεμία, όχι πανικό, άμεση ανταπόκριση… Ουπς, ένα λεπτό, ζητάμε πολλά. Ας τα βάλουμε σε μια σειρά.

1. Να έχει ιατρείο κοντά σας:

Καλός γιατρός να είναι και θα πάμε και στην άλλη άκρη της πόλης, ίσως σκεφτείτε. Χμμμ, δεν είναι έτσι ακριβώς. Δεν είναι το καλύτερο να τρώτε χρόνο στο δρόμο, κυρίως όταν τα παιδιά είναι άρρωστα.

2.Να είναι δεκτικός και φιλικός:

Δεν θα παίξουμε και τάβλι μαζί του αλλά σίγουρα ο παιδίατρος θα πρέπει να έχει κατανόηση σε όλες αυτές τις απορίες και τις αγωνίες που θα έχετε. Και να σκάει και κανένα χαμόγελο. Εξάλλου, εσείς θα είστε η λεχώνα, όχι αυτός.

3.Να απαντάει στο τηλέφωνο:

Δεν υπάρχει χειρότερο από το να θες να βρεις τον γιατρό και να μην απαντάει. Ή να μην σε παίρνει πίσω το συντομότερο.

4.Να έχει τη συμπάθεια των παιδιών μας:

Φυσικά εμείς είναι που θα αποφασίσουμε ποιος είναι ο κατάλληλος γιατρός. Αν όμως τα δίδυμα τον φοβούνται μεγαλώνοντας, μήπως πρέπει να ακολουθήσουμε το ένστικτό τους;

5.Να έχει γνώσεις και να ενημερώνεται:

Το επάγγελμα-λειτούργημα αυτό προϋποθέτει ότι αυτός που το ασκεί και γνώση του αντικειμένου του έχει και συνεχώς ενημερώνεται για τις εξελίξεις.

6.Δεν δίνει αντιβίωση με το παραμικρό:

Σας καθησυχάζει, κάνει τη διάγνωσή του και δεν μπουκώνει τα παιδιά με αντιβίωση, λες και είναι για χόρταση.

Πηγή:   mytwins.gr